Select Page

Nagrađeni učenici Glazbene škole Posušje kod načelnika

Nagrađeni učenici Glazbene škole Posušje kod načelnika

Krajem prošlog mjeseca na XXIV. Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe održanom u Zenici nastupili su i učenici Glazbene škole iz Posušja te su tom prigodom ostvarli zapažene rezultate.

Tako su Gabrijela Rezo i Antonija Bonić (flauta), učenice I. razreda, nastupile s u duetu te su osvojile I. nagradu. U kategoriji nestandardni sastavi, također I. nagradu su osvojili učenici II. razreda Ivan Jakovljević ( flauta) i Iva Pavković (glasovir). U kategoriji glasovir četveroručno, Gabrijela Bešlić i Iva Pavković, također učenice II. razreda osvojile su III. nagradu.

U istoj kategoriji, glasovir četveroručno, mlade Posušanke Lucija Oreč i Ana Lončar iz IV. razreda osvojile su II. nagradu.

Nešto ranije, 1. travnja 2022. godine održano je međunarodno natjecanje „Dani harmonike“ u Ugljeviku. Tu je visoku II. nagradu osvojio Ante Rezo, učenik II. razreda posuške Glazbene škole.

Učenike su pripremali prof. Marijana Bomoštar, prof. Kristina Boras, prof. Antonija Pešorda i prof. Jure Sušac.

Ovaj lijepi uspjeh bio je povod današnjem prijemu u uredu načelnika općine. Darovite učenike, u nazočnosti ravnatelja Glazbene škole prof. Ljube Begića i prof. Kristine Boras, primio je načelnik Ante Begić. Na ovom susretu učenici su govorili o svojim dojmova i anegdotama s ovog natjecanja, a s ravnateljem Begićem i profesoricom Boras načelnik je razgovarao o redovnim školskim aktivnostima ove glazbene ustanove kao i projektima koje organiziraju, posebice u sklopu nadolazećeg Posuškog lita.

Što se tiče rezultata mladih učenika, načelnik Begić je pohvalio njihov rad i zalaganje te im je uz simbolične poklone za njihova postignuća uručio i priznanja Općine Posušje.

OGLASI

Loading