Select Page

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RHUdruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Općine Tomislavgrad, te uz pomoć Vlade Hercegbosanske županije, organizira zanimljiv program pod nazivom “Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske“.

Izbor će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu u srijedu, 28. lipnja s početkom u 19 sati. Tom će se prigodom predstaviti 27 djevojaka koje dolaze iz 21 države, i to Novoga Zelanda, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Čilea, Perua, Mađarske, Njemačke, Vojvodine, Austrije, Belgije, Italije, Slovenije, Crne Gore, Češke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Španjolske te Bosne i Hercegovine. Uz najljepšu djevojku, među natjecateljicama će se birati i prva i druga pratilja, a na web portalu www.udruga-stecak.hr bira se i Miss fotogeničnosti, ovoga posebno atraktivnog izbora.

Organizatori ističu kako je zanimljivo da će iz nekih zemalja sudjelovati i po dvije kandidatkinje u različitim narodnim nošnjama, većinom iz krajeva iz kojih potječu njihovi roditelji, bake i djedovi.

Za svoga boravka na ovim prostorima djevojke će 26. lipnja posjetiti Zagreb gdje će ih primiti predsjednik RH Ivo Josipović, a potom i predsjednik Hrvatskog državnog sabora Josp Leko.

Cilj ovoga programa jeste susret i povezivanje Hrvata iz cijelog svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta, poručuju iz Stećka.

Iz BiH na ovom natjecanju će se predstaviti tri djevojke, Ana Marija Tomić u nošnji iz Kraljeve Sutjeske, Ivana Kljajić u gradskoj nošnji iz Dervente i Kristina Sušac u nošnji iz okoline Čapljine.

VLM

OGLASI

Loading