Select Page

Najava: Članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje ove subote izvest će predstavu „Tko si ti?“

Najava: Članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje ove subote izvest će predstavu „Tko si ti?“

Ove subote (22.travnja) nas očekuje prava dramska poslastica! Naime, dramsko-literarna sekcija Gimnazije fra Grge Martića izvest će u posuškoj kinodvorani predstavu „Tko si ti?“.

O predstavi

Autorska predstava „Tko si ti?“, čiji tekst supotpisuju Jozo Kolobarić i Jasminka Petric, zamišljena je kao svojevrsni nastavak drame „Bez trećega“ Milana Begovića. Na Gigu je bačena sumnja da možda i nije ubila muža Marka u samoobrani, a sumnju dodatno potpiruju očite simpatije koje prema njoj gaje doktor Mužinić i Zlatko, muž Markove sestre Lorene. Tužiteljica Plavčić nema suosjećanja prema Gigi, a čini se da i služavka Magda zna više o prošlosti nego što se čini…

Predstava također služi kao platforma na kojoj će se progovoriti o drugim pitanjima koja su naznačena i kroz Begovićev i kroz autorski tekst – ratne žrtve, rodna neravnopravnost. Inače, ova predstava prvi put je izvedena još davne 2015.godine postigavši veliki uspjeh i traženje publike za ponovnu izvedbu, a ne sumnjamo da će i ovogodišnja postava izuzetno nadarenih mladih glumaca polučiti isti uspjeh.

Novu postavu čine Manda Pekas u ulozi Gige Barić, Jure Filipović u ulozi Marka Barića, Lukas Čale u ulozi Freda Mužinića, Petra Begić u ulozi Lorene Antičević, Filip Oreč u ulozi Zlatka Antičevića, Emanuela Karamatić u ulozi Ane Plavčić, Matea Leko u ulozi Glorije Juratović te Lana Pavković u ulozi Magde.

Specifične društvene pojave između scena komentiraju:  Franko Matković,  Lea Pirić, Ante Budimir, Jelena Bakula, Gabrijela Begić, Marija Protrka i Iva Tomić.

Režiju potpisuju profesorice Jasminka Petric i Marija Vučić.

Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite ovu mladu ekipu na premijernoj izvedbi koja će poslužiti kao generalna proba pred natjecateljsku izvedbu na 21. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu. Ulaz je simboličnih 3 KM, a kupnjom ulaznice, kokica i napitaka pomažete ovim mladim glumcima za odlazak na natjecanje u Konjicu.

Vidimo se u posuškoj kinodvorani 22. travnja u 19:00 sati.

OGLASI

Loading