Select Page

NAJAVA: Izložba 10. Eko kolonije u Širokom Brijegu

U organizaciji nevladine udruge EKO-ZH, Udruge za razvoj, ekologiju i kulturu, održala se ove godine 10. likovna Eko kolonija od 10. – 15. rujna 2019. u Blidinje Ski & Nature Park prostoru.

Ovogodišnja likovna kolonija obuhvatila je sudjelovanje 60 studenata sa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, Akademije likovnih umjetnosti Banja Luka, Fakultet likovnih umjetnosti Beograd, Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Akademije primjenjenih umjetnosti Rijeka, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, Fakultet umjetnosti Niš, i Akademije likovnih umjetnosti Trebinje. Po prvi puta, ove godine nam se pridružila i podržala eko koloniju Akademija likovnih umjetnosti Zagreb, zajedno sa prof. Dankom Friščićem. Umjetnički koordinator likovne kolonije je mr. sakralne umjetnosti Kristina Ćavar.

Naslikano je preko 70ak slika s različitim prikazom blidinjskog krajolika, i rezultati su uistinu iznimno dobri. Osim što su studenti mogli jednotjednu koloniju smatrati svojevrsnom terenskom nastavom, mogli su svoje utiske pretočiti na platna ili u grafike. Kolonija se proširila i na grafički dio te omogućila sudionicima raznovrsnost i mogućnost da se okušaju i u grafičkim tehnikama, kroz temu mikro i makro pejzaža, te floralnih motiva.

EKO ZH Udruga za razvoj okoliš i kulturu nastavlja svoju aktivnost kroz organiziranje likovnih kolonija koje za cilj vrlo često imaju humanitarni karakter, a time nastoji likovno, ekološki i socijalno senzibilizirati lokalnu zajednicu i stvarati nove mogućnosti. Na izložbi koja će se održati u Hotelu Park, u Širokom Brijegu, 5. prosinca 2019. u 19 sati će biti predstavljeno oko 25 slika nastalih na ovogodišnjoj 10. jubilarnoj koloniji.

Otvorenje izložbe će pratiti ugodno druženje nakon službenog programa uz mogućnost kupnje slika po simboličnim cijenama. Kupnjom slike pomažete Centru Marija Naša Nada, centru za djecu s posebnim potrebama. Sponzor ovogodišnje likovne Eko kolonije je Američka ambasada u Sarajevu.

Blidinje.NET

OGLASI

Loading