Select Page

NAJAVA: Prosvjed u Mostaru zbog Komšića

NAJAVA: Prosvjed u Mostaru zbog Komšića

U četvrtak, 11. listopada 2018. u 18 sati u Mostaru će se održati prosvjed zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama , naziv prosvjedne šetnje je R.I.P. DEMOCRACY BiH. ”Povorkom od Sveučilišta u Mostaru do Ureda Hrvatskog člana Predsjedništva BIH i polaganjem svijeća iskazat ćemo svoje nezadovoljstvo”, napisano je.

Navodi se kako je vrijeme da se ”reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima”. ”Hrvatska mladost organizira prosvjednu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci da iskažemo sućut demokraciji u BiH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali što mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Za ovaj događaj očekujemo opću mobilizaciju svih organizacija”, navodi se. Dodaje je kako je vrlo važno ”da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijet o preglasavanju Hrvata. ”Ovo nije samo poziv, ovo je naša dužnost”, stoji u pozivu.

OGLASI

Loading