Select Page

Najstariji golf turnir u Posušju: Posušje OPEN osvojio Nevenko Ćuk

Najstariji golf turnir u Posušju: Posušje OPEN osvojio Nevenko Ćuk

U konkurenciji četrdeset jednog natjecatelja i natjecateljice, pobjednik na Posušje OPEN-u 2024. godine je golfer Nevenko Ćuk iz GK Posušje s rezultatom 34 brutto. „Pobjeda je lijepa uvijek, gdje god i koji god turnir igrali. Danas mi je posebno draga jer je iza mene bio jedan od najboljih, Mladen Mušura. Golf je zanimljiv, nekad su rezultati dobri u kontinuitetu po nekoliko mjeseci, a nekad isto toliko i nisu. No, treba uživati u igri, a pobjeda ako dođe, dobro je“, kazao je Nevenko Ćuk.

U bruto kategoriji gospoda drugo mjesto zauzeo je Mladen Mušura, a treće mjesto Josip Grubišić, članovi Golf kluba Posušje.

U neto kategoriji gospoda prvo mjesto osvojio je Ivica Delaš, drugo mjesto Ivan Jurić, a treće mjesto Luko Vukojević.

Pobjednica neto dame je Jadranka Mrčela iz GK Split. Pobjednica bruto dame Najda Bauk iz GK Split, a koja je od nedavno i članica GK Posušje.

Zanimljivo je da je od mnogobrojnih turnira koji se zadnjih godina odigravaju na golf terenu Topala, upravo turnir Posušje OPEN najstariji. „Tu sam informaciju dobio od svojih starijih kolega u klubu. Tako da je se i ove godine tradicija nastavila i od nje nećemo odustati. Ove godine smo imali 41 igrača što je rekord za ovaj turnir. U zadnje vrijeme često spominjemo rekorde. Moram priznati da se golf omasovio i popularizirao, kako u svijetu i Europi, tako i u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Najviše dolazi natjecatelja iz Splita koji su i članovi našega kluba. Drugi dio natjecatelja je iz Sarajeva, a tu su i domaći igrači. Priroda nas je ove godine poslužila, kiše su bile kasno tako da nam je teren odličan. Dobivamo jako puno pohvala. Nadamo se da će sve ovako ostati, ali prije svega dobra atmosfera koju imamo ovdje među golferima“, kazao je predsjednik Golf kluba Posušje Josip Grubišić, ističući općinu Posušje koja je pomogla ovaj turnir.

I ovaj turnir završio je u dobrom raspoloženju prijateljski raspoloženih natjecatelja golfera. Drugi turnir u golfu Topala neće dugo čekati. Naime, već tradicionalni Pivski turnir odigrava se za dva tjedna, a onda i sredinom kolovoza najmasovniji golf turnir na ovim prostorima „Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar“.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading