Select Page

TJEDAN GOLFA U POSUŠJU: Palameti Posušje Cup, Ćuku Hercegovina Open

TJEDAN GOLFA U POSUŠJU: Palameti Posušje Cup, Ćuku Hercegovina Open

U Posušju na golf terenu Topala je odigran tradicionalni golf turnir „Posušje Cup“. Sudjelovalo je 14 golfera koji su odigrali partiju golfa po odličnom vremenu.

Najbolju partiju odigrao je Zoran Palameta sa 34 brutto poena i zasluženo i uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Zoran je i 2014. godine pobjedio na ovom turniru sa rezultatom od 35 poena, dok je 2015 zauzeo 2 mjesto sa 30 poena.

Širokobrižani Ivan Ivanković i Nevenko Ćuk zauzeli su drugo, odnosno treće mjesto. Ivan je odigrao 29 poena, dok je Nevenko „skupio“ 28 brutto poena.

Kako stvari stoje na netto obračun kada je u pitanju golf igralište Topala u Posušju, kao da se pretplatio Ivan Lončar koji je i na ovom turniru zauzeo prvo mjesto sakupivši odličnih 38 netto poena.
Nagrade najboljima uručio je Željko Kovač, predsjednik UO Golf kluba Posušje.

Hercegovina open

Dan prije povijesnog datuma za golfere svijeta, odigran je tradicionalni Hercegovina Open, golf turnir iz serije turnira pod nazivom Tjedan golfa u Posušju.

Zašto dan prije historijskog datuma za golfere širom svijeta?

U četvrtak, Adilson Jose da Silva, najpoznatiji brazilski golfer, rođen 1972 godine, izveo je prvi golf udarac na Olimpijskim igrama u Brazilu.

160811_011003_Hercegovina_Open

Dan prije prvog dana golf turnira na Olimpijskim igrama u Posušju je odigran golf turnir koji je otkazan zbog loših vremenskih prilika, Hercegovina Open.

Izvanrednom igrom skupivši 30 brutto poena, Nevenko Ćuk je zasluženo osvojio prvo mjesto, ispred rekordera golf igrališta Topala i pobjednika prvog ovogodišnjeg turnira na “Tjednu golfa”, Zorana Palamete koji je odigrao 28 poena. Kao trećeplasirani je završio Tiho Parlov sa 25 poena.

U nettu nije najbolji Ivan Lončar, što bi moglo biti i malo iznenađenje jer smo navikli da Ivan pobjeđuje u nettu. Ispred Ivana su Jerko Marić sa 43 poena i Živko Mikulić sa 37 poena. Netto šampion golf igrališta Topala Ivan Lončar odigrao je 36 poena i zauzeo treće mjesto u netto obračunu.
Kako stvari sada stoje Ivanu Lončaru je vrijeme da se okrene prema brutto nagradama.

Posljednji turnir na “Tjednu golfa” u Posušju je i najatraktivniji turnir “Kamen, krš i maslina” koji će se odigrati u subotu 13. kolovoza.

Do sada je prijavljeno 52 golfera što bi mogao biti i jedan od najposjećejnijih golf turnira na Topali.

Na turniru će sudjelovati i splićanin Mladen Mušura koji brani naslov od prošle godine kada je odigrao 34 brutto poena. Ovaj turnir će igrati i Zoran Palameta, već spomenuti rekorder Topale i pobjednik prvog turnira u Posušju pod nazivom “Kamen, krš i maslina, teren, golf i Topala” 2012 godine, odigravši također 34 brutto poena.

Nažalost ove godine u prijavama nema pobjednika iz 2013 godine Luke Raiča, kao i pobjednika iz 2014 godine, Murata Hota koji su također igrali 34 brutto poena.

Prema najavama najniži HCP na prijavama ima Ivo Glavinić, 2.5 koji je i prvi favorit za osvajanje ovog turnira. Također su prijavljeni i Frano Tolić, golfer iz Zagreba koji je crtao prve rupe na Topali, kao i dobro poznati hrvatski nogometaš u mirovini, Boško Balaban, koji ima odličan hcp, 9.

I naravno igrat će u subotu, ali van konkurencije gost turnira Dejan Šaran, prvi bosansko-hercegovački Pro igrač, odnosno trener, član BH PGA koji je osvojio mnogo turnira na Topali kada je nastupao kao amaterski golfer.

Svi ovi zaista dobri igrači golfa kao i ostali natjecatelji, družit će se u subotu u Posušju na golf turniru “Kamen, krš i maslina” a glavni krivci su vrijedni članovi GK Posušje na čelu sa predsjednikom Veljkom Lončarom i velikim golf entuzijastom i predsjednikom Organizacionog odbora turnira na Topali, Tihom Parlov.

bhgolf.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading