Select Page

Najuspješnija lovačka večer LD “Jarebinjak” Rakitno protekla u odličnoj atmosferi i ugodnom druženju

Najuspješnija lovačka večer LD “Jarebinjak” Rakitno protekla u odličnoj atmosferi i ugodnom druženju

U svadbenom salonu “Viktorija” u Posušju u organizaciji Lovačkog društva “Jarebinjak” Rakitno održana je tradicionalna lovačka večer, 15.po redu, koja je okupila veliki broj lovaca i gostiju iz raznih krajeva BiH i susjedne Republike Hrvatske, a tražila se definitivno stolica više!

Tijekom večeri nazočnima su se obratili potpredsjednik Lovačkog saveza Herceg-Bosne Mate Buntić, dok je u ime domaćina okupljene pozdravio predsjednik LD “Jarebinjak” Rakitno Željko Miličević. Okupljene je kratko pozdravio i don Mate Pehar, župnik u Sutini koji je predvodio i molitvu prije same večere.

Osoblje svadbenog salona Viktorija potrudilo se za ukusnu večeru, uzbuđenju večeri pridonijela je tombola sa iznimno vrijednim nagradama, a po prvi puta podjelila se čak 21 puška.

Priznanje za počasnog člana dobio je Ljubo Sabljo, a uručio ga je predsjednik Društva Željko Miličević.

Može se kazati kako je ovo zasigurno najuspješnija lovačka večer LD “Jarebinjak” Rakitno od osnutka LS Herceg-Bosne, a dokazala je to i brojka od oko čak 700 uzvanika!

Inače, LD “Jarebinjak” Rakitno osnovano je 2000.godine, iako lovci s ovog područja imaju znatno dulju lovačku tradiciju djelujući do tada u sklopu LD Radovanj Posušje. LD Jarebinjak broji 110 članova. Lovna sezona još traje, u društvu ističu lov na divlju svinju i štetočine do kraja veljače. Obast lovstva uređena je Zakonom o lovstvu, a ono predstavlja javnu djelatnost i obuhvaća mjere zaštite i uzgoja divljači, uređenje lovišta, lovljenje divljači i racionalnu uporabu divljači i lovišta, koji doprinosi očuvanju biološke raznolikosti ekoloških sustava i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači. Lovstvo, osim užitka koji predstavlja za njegove poklonike, nosi sa sobom veliku odgovornost te brojne zadaće i obveze.

Tijekom večeri prisutne je zabavljao i odličan štimung napravio TS Forte, program je vodila Ivana Grubišić, a najzanimljivije trenutke je kamerom zabilježila Foto Nada.

Radioposusje.ba / Foto: Foto Nada

OGLASI

Loading