Select Page

Najvećim završnim skupom u BiH OO HDZ-a BiH Posušje potvrdio snagu i zajedništvo

Najvećim završnim skupom u BiH OO HDZ-a BiH Posušje potvrdio snagu i zajedništvo

Do posljednjeg mjesta u prepunoj Gradskoj športskoj dvorani u Posušju održan je najveći završni skup u BiH, kojem je domaćin bio Općinski odbor HDZ-a BIH Posušje, a na kojem se okupilo više od dvije tisuće članova, prijatelja i simpatizera stranke za predstojeće lokalne izbore koji će se održati ove nedjelje, 2. listopada 2016. godine.

Dvorana je bila pretijesna za sve one koji su došli dati potporu aktualnom načelniku i kandidatu Branku Bagi, kao i listi HDZ-a BiH Posušje predvođenu nositeljem liste Ivanom Lončarem.

Skupu je nazočilo i brojno visoko izaslanstvo HDZ BiH i HNS-a predvođeno zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanom Krišto te izaslanikom HDZ-a Republike Hrvatske Milanom Kovačem. Prije početka skupa položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Trgu hrvatskih branitelja kod spomen obilježja.

Skup je pred mnoštvom počeo intonacijom himne hrvatskog naroda „Lijepa naša“ u izvedbi klape Grga, te se nastavio minutom šutnje kojom se odala počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, te članovima HDZ-a BiH.

Bilo je lijepo vidjeti veliki broj okupljenih stranačkih prijatelja i simpatizera koji su pokazali ono najvrjednije što imamo, a to je snaga zajedništva. U protekle četiri godine uloženo je mnogo truda, kako bi se, unatoč teškim vremenima koje nisu zahvatile samo naše krajeve nego i zemlje u okruženju, žiteljima Posušja olakšala svakodnevnica. Unatoč skromnom proračunu, o razvoju svih aspekata života, od brige za najmlađe, unaprjeđenju zdravstvenih usluga, poboljšanju prometne komunikacije i javne infrastrukture, školstva i kulture te gospodarstva. A u veliki broj realiziranih projekata u posljednje četiri godine nazočni se se mogli uvjeriti putem petnaestominutne video prezentacije.

Ivan Lončar, nositelj liste HDZ-a BiH za OV Posušje predstavio je listu kandidata za OV Posušje, izrazivši uvjerenje kako je lista HDZ-a BiH pobjednička lista na predstojećim lokalnim izborima, jer se je osvježena novim kadrovima. Na njoj se nalaze mladi i ljudi s iskustvom, intelektualci od kojih dosada većina nije bila politička angažirana.

Milan Kovač je prenio pozdrave i podršku u ime predsjednika HDZ-a RH Andreja Plenkovića i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Istakao je kako Srbi po mišljenja i savjete idu Putinu, Bošnjaci Erdoganu. „Tako ćemo i mi zajedno sjedati za stol na kojem ćemo određivati sudbinu i jednakopravnost Hrvata u BiH na tragu politike dr. Franje Tuđmana.

Zatim se okupljenima obratio Branko Bago, aktualni načelnik i kandidat za načelnika Posušja

– Ne bih previše trošio riječi na katastrofalno zatečeno stanje 2012. godine kada ste nam ukazali povjerenje. Večeras smo ovdje da bi još jednom pokazali jedinstvo, snagu, ljude i pravac kojim želimo ići dalje . Vrijeme očajavanja je iza nas, hrabro, neumorno, razborito i sa puno vjere smo hodili protekle četiri godine. Uz suradnju sa svojim narodom, sa svojim Posušjem i uz božji blagoslov . Moramo nastaviti zajedno dalje , iako su vremena teška, nepredvidiva i baš zato nam treba HDZ koji se pokazao i dokazao puno puta do sada u najtežim trenutcima za svoj narod. Dokazao se i u Posušju da jedino pod vodstvom HdZ Posušje može ići dalje, a sve slatkorječive priče , ili blaćenja i laganja sa druge strane su kratkog vijeka i na kraju se narodu obiju o glavu.

Rekao je kako je Općinski proračun stabiliziran, da je vraćeno je preko 1 200 000 KM, a uloženo preko 5 300 000 KM u škole, ceste, rasvjetu, vodovod i nogostupe. Bez ijedne marke kredita uređeno je središte grada, pokrenuto niz kulturnih, športskih događaja sa veličanstvenim Posuškim litom. Napravljeno mnoštvo projekata, strategija i prostorno planskih dokumenata za daljnji razvoj Posušja, pokrenuto obilježavanje Dan branitelja općine Posušje, suradnja sa svim udrugama, mjesnim zajednicama, javnim poduzećima, privatnim sektorom, braniteljima, župama. Sve ovo je napravljeno u zajedništvu i slozi na čelu sa HDZ-om.

– S obzirom da nam neki opskurni tipovi zadnjih par mjeseci govore da je HDZ strah i trepet, poručujem im da je bio strah i trepet i 90-ih godina za sve one koji nisu htjeli hrvatsku slobodu, da je strah i trepet i danas za neke pojedince koji žale za jugo-komunističkom vlašću. I ne bojte se vi HDZ-a , nego onih koji pokušavaju ući u vlast bošnjačkim glasovima i koji po Sarajevu, Tuzli i Zenici kupuju bošnjačke glasove za svog kandidata za člana predsjedništva. Poštovani sugrađani, mi možemo, znamo i želimo nastaviti dalje a za to nam treba vaša potpora i legitimitet na izborima. Stoga, iziđite u nedjelju na izbore, pozovite i druge da pobijedimo pesimizam i destrukciju. Imamo nekih prognoza da bi u nedjelju moglo biti tmurno i kiša, ako ne iziđemo na izbore biti će nam tmurno i kišno naredne četiri godine. Napravili smo jedno novo ozračje i iskorak za naše Posušje, ne dajmo da nam ga sitne duše unište! Neka nam je uvijek Posušje Iznad svega – završio je svoje obraćanje kandidat za načelnika općine Posušje ispred HDZ-a BiH Branko Bago.

U ime dr. Dragana Čovića pozdrave je uputila Borjana Krišto koja je u svom govoru naznačila da HDZ BiH na ovim izborima planira imati 23 svoja načelnika i većinu u općinskim vijećima, a da je Posušje ukalkulirano u taj broj. Krišto je govorila o važnosti lokalne razine i suradnje s višim razinama vlasti te da je veoma bitno da danas imamo vlast po vertikali i puno je lakše raditi. Naglasila je kako se posebno u Posušju osjete promjene nabolje koje su rezultat predanog rada gdina. Bage i njegovih suradnika.

Skup je završio pjesmom „U boj, u boj“ u izvedbi klape Grge, nakon čega je druženje u pobjedničkoj i veseloj atmosferi nastavljeno do kasno u noć ispred Gradske športske dvorane.

U zabavnom dijelu programa sudjelovali su još Ivica Bago, Zoran Bgeić i HKUD fra Petar Bakula. Program su vodili Vedran Majić i Kristina Milas.

OGLASI

Loading