Select Page

Radni obilazak OŠ A.B Bušića, regionalne ceste R419 i izgradnje planinarskog doma u Masnoj Luci

Radni obilazak OŠ A.B Bušića, regionalne ceste R419 i izgradnje planinarskog doma u Masnoj Luci

Ulaganje u školske objekte se nastavlja

Općinski načelnik Branko Bago, Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslav Ramljak i ravnatelj Uprave za ceste ŽZH Vinko Romić jučer su obišli Osnovnu Školu Ante Brune Bušića u Rakitnu, kao I regionalnu cestu koja između ostalog povezuje ovo mjesto s Parkom prirode Blidinje.

CESTA1b

Ravnatelj OŠ Božo Šarić upoznao ih je s tijekom radova koji se provode na fasadi ove školske ustanove, a s ciljem bolje energetske učinkovitosti. U projektu sudjeluju Ministarstvo prostornog uređenja ŽZH i UNDP.

CESTA2

Konačno u cijelosti spojena cesta prema Blidinju

U nastavku, načelnik Bago i gosti uputili su se prema prostoru Parka prirode Blidinje u obilazak potpuno asfaltirane regionalne ceste R419.

CESTA3

Podsjetimo, proteklog i ovog mjeseca izvođeni su cestovni radovi na potezu Konjsko-Mučinovac i Blidinjsko jezero-Dugopolje sa svrhom asfaltiranja posljednjih nekoliko kilometara makadamskog puta.

CESTA5

Ovim potezom, pored intenziviranja prometa prema Jablanici i Sarajevu, sigurno će se povećati broj dolazaka turista u ovaj planinski kraj, odnosno pospješiti nadolazeća zimska sezona. Tako prva veća organizirana skupina koja će putovati ovim u potpunosti asfaltiranim putem siže već danas u Masnu Luku gdje se održava Međunarodni simpozij povodom 20. obljetnice osnutka Parka prirode Blidinje.

Planinari kao vizionari

Potom su obišli i planinarski dom u Masnoj Luci kojeg sami izgrađuju vrijedni planinari HPD-a Pločno iz Posušja. Radovi su došli do samog krova, a ovaj velebni objekt će uskoro služiti svim zaljubljenicima u prirodu i posjetiteljima krasotica Čvrsnice I Vrana, jer interes za posjete ovim prostorma je svakim danom sve veći i veći a ova skupina entuzijasta je to na vrijeme prepoznala.

12074890_510749762417823_1843505385393425774_n

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading