Select Page

Najviše prijavljenih hodočasnika iz Hrvatske za Papin pohod BiH

Najviše prijavljenih hodočasnika iz Hrvatske za Papin pohod BiH

U Uredu za hodočasnike ovih dana vlada veliko zanimanje za pohod pape Franje Sarajevu, Bosni i Hercegovini 6. lipnja 2015….

Najviše prijavljenih hodočasnika iz Hrvatske za Papin pohod BiH …Vlč. dr. Tomo Mlakić, predstojnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj Ureda za prijavu i registraciju vjernika, ističe da je zadnji tjedan u travnju zaključen s oko 30 000 prijava. Prema njegovim riječima, dosad ih je daleko najviše stiglo iz svih krajeva Hrvatske, a u tome prednjači Splitsko-makarska nadbiskupija.
Također, voditelj Ureda za hodočasnike izvijestio je kako se Vrhbosanska nadbiskupija i Banjolučka biskupija još nisu počele prijavljivati, a prijave se u velikom broju očekuju ovih dana, dok dosta prijava stiže iz hercegovačkih biskupija – Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske.

Prijave stižu i iz hrvatskih katoličkih misija iz inozemstva (Austrija, Njemačka, Švicarska…), ali i iz Makedonije, Bugarske, Egipta… Kad je riječ o susretu u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, mnogo je prijavljenih časnih sestara i drugih duhovnih zvanja.

Prijave su trajale do 11. svibnja

„Bitno nam je istaknuti da prijave primamo do 11. svibnja 2015. Sve prijave idu preko župa. I oni koji idu osobnim automobilima prijavljuju se u svojim župama i tamo će podići ulaznice”, napominje vlč. Mlakić.

Svi vjernici koji žele sudjelovati na Misnom slavlju s papom Franjom 6. lipnja 2015. na stadionu Koševo trebaju se prijaviti u svoj župni ured, a župnik će potom prijaviti svoje vjernike Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Sarajevu (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije) najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja 2015.

U Uredu za prijavu i registraciju vjernika do sada je stiglo i nekoliko nesvakidašnjih prijava – jedan će hodočasnik stići pješice iz Pakraca, neki će biciklima doći s raznih strana, a najavili su se i bikeri iz Hrvatske i Hercegovine.

„Nema sumnje da će stadion Koševo biti pun”, ocjenjuje vlč. Mlakić napominjući kako će poslije 11. svibnja biti objavljena jedna velika uputa sa svim detaljima o dolasku hodočasnika.
Sve detaljne informacije o načinu prijave hodočasnika i drugih (sudionici programa za mlade, volonteri i drugi) mogu se pronaći na web-stranicama: papa.ba, kuvn.org i mladicentar.org.

KTA

OGLASI

Loading