Select Page

Nakon 12 godina Posušje prvi premijerligaški nastup ima u gostima kod Veleža

Nakon 12 godina Posušje prvi premijerligaški nastup ima u gostima kod Veleža

Mjesec i desetak dana prošlo je od prozivke i prvih treninga NK Posušje. Cijelo to vrijeme vlada vedro ozračje u redovima povratnika u Premijer ligu BiH, uz puno događanja, odlazaka, dolazaka, treninga na vrućem Mokrom docu i u svježini Kupreške visoravni te igranja prijateljskih ogleda: Zrinjski 1:2 u Međugorju, Hrvatski dragovoljac 4:3 u Posušju, Tomislav 3:2 na Kupresu, Šibenik 2:0 u Sinju te „generalka“ u srijedu na Podvali 4:2 protiv „federalca“ GOŠK-a.

Isprobani svi kandidati

Na svim smo utakmicama mijenjali sastav, isprobali sve kandidate za predstojeću sezonu u Premijer ligi, iz koje je Posušje ispalo još prije 12 godina (sezona 2008./2009., nap. a). Protiv GOŠK-a uglavnom su igrali nogometaši koji su do sada nastupali manje te oni koji su grijali klupu ili izostali iz momčadi zbog bolesti ili ozljeda. Recimo, igrao je i najiskusniji Josip Barišić te Dario Stipić, koji nisu bili u sastavu protiv Šibenika zbog viroze. Bila je viroza i mene „shrvala“, ali to je, srećom, prošlost.” – kazao je Ćorić.

“Barišić i Stipić su spremni, ali pod upitnikom za nastup protiv Veleža su Josip Serdarušić i mladi Luka Begić, obojica zbog ozljeda. Ne budu li spremni 100%, neće nastupiti. Naime, držimo se one da nema smisla gurati u igru nespremne igrače, još više ozlijeđene, koji se mogu dodatno ozlijediti. Kao što znate, od prve minute u sastavu moraju biti dvojica mlađih od 21 godine. Tu imamo slatke brige jer su u konkurenciji Blaž Lauš, Ivan Bešlić, Rijad Šuta, Silvio Ilinković, Mateo Božić, Petar Miličević itd. – kaže trener NK Posušje Denis Ćorić, istaknuvši  kako je u ovoj utakmici Velež favorit, ali Posušje u Vrapčiće ne putuje s istaknutom bijelom zastavom.” – zaključio je Ćorić.

Odlični u prošloj sezoni 

Velež je, uz Široki, i u prošlom prvenstvu izgledao sjajno, a mi ćemo nastojati dati sve od sebe. Pa kako ispadne – zaključio je šef struke novopečenog premijerligaša Posušja. Susret u Mostaru počinje u 20 sati  (sudi Admir Šehović), Arena Sport TV prenosit će utakmicu.

OGLASI

Loading