Select Page

Nakon Austrije i Velika Britanija ide u lockdown

Nakon Austrije i Velika Britanija ide u lockdown
Boris Johnson je objavio da i Velika Britanija ide u lockdown, samo nekoliko sati nakon što je lockdown proglasila i Austrija. Johnson se odlučio na uvođenje drugog lockdowna nakon što je broj zaraženih korona virusom premašio milijun.

Lockdown počinje u četvrtak i trajat će do 2. prosinca. Zatvaraju se sve trgovine koje ne prodaju osnovne potrebe, ograničavaju se putovanja, zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, ali će biti dozvoljena dostava i naručivanje hrane. Škole ostaju otvorene.

Građanima se preporuča da se mogu susresti samo s jednom osobom izvan svog domaćinstva, a drugi britanski lockdown se uvodi nakon što su analize stručnjaka i epidemiologa pokazale da će Velika Britanija imati puno veći broj preminulih od korona virusa nego u prvom valu.

Virus se širi brže nego što smo predvidjeli u najpesimističnijem scenariju, rekao je Boris Johnson, piše 24sata.hr.

Prema procjenama britanskih epidemiologa, bez novih mjera Velika Britanija bila bi na rubu katastrofe, liječnici bi bili prisiljeni birati kome će spasiti život, a koga će pustiti da umre, jer prema sadašnjim trendovima, do sredine studenog gotovo svi bolnički kapaciteti bit će popunjeni, objavljeno je na presici.

U subotu je u Velikoj Britaniji bilo 21.915 novozaraženih korona virusom, te 326 preminulih. Velika Britanija je deveta država koja ima više od milijun zaraženih.

(www.jabuka.tv) 

OGLASI

Loading