Select Page

Nakon Austrije i Velika Britanija ide u lockdown

Nakon Austrije i Velika Britanija ide u lockdown
Boris Johnson je objavio da i Velika Britanija ide u lockdown, samo nekoliko sati nakon što je lockdown proglasila i Austrija. Johnson se odlučio na uvođenje drugog lockdowna nakon što je broj zaraženih korona virusom premašio milijun.

Lockdown počinje u četvrtak i trajat će do 2. prosinca. Zatvaraju se sve trgovine koje ne prodaju osnovne potrebe, ograničavaju se putovanja, zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, ali će biti dozvoljena dostava i naručivanje hrane. Škole ostaju otvorene.

Građanima se preporuča da se mogu susresti samo s jednom osobom izvan svog domaćinstva, a drugi britanski lockdown se uvodi nakon što su analize stručnjaka i epidemiologa pokazale da će Velika Britanija imati puno veći broj preminulih od korona virusa nego u prvom valu.

Virus se širi brže nego što smo predvidjeli u najpesimističnijem scenariju, rekao je Boris Johnson, piše 24sata.hr.

Prema procjenama britanskih epidemiologa, bez novih mjera Velika Britanija bila bi na rubu katastrofe, liječnici bi bili prisiljeni birati kome će spasiti život, a koga će pustiti da umre, jer prema sadašnjim trendovima, do sredine studenog gotovo svi bolnički kapaciteti bit će popunjeni, objavljeno je na presici.

U subotu je u Velikoj Britaniji bilo 21.915 novozaraženih korona virusom, te 326 preminulih. Velika Britanija je deveta država koja ima više od milijun zaraženih.

(www.jabuka.tv) 

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading