Select Page

Nakon više sati konačno normalizirna opskrba električnom energijom u BiH

Nakon više sati konačno normalizirna opskrba električnom energijom u BiH

Napajanje električnom energijom u Bosni i Hercegovini uspostavljeno je u većem dijelu države, potvrđeno je za Klix.ba iz Nezovisnog operatora sustava.
Do nestanka struje u Bosni i Hercegovini došlo je nešto iza 12:30 sati, a prve informacije kazale su da se radilo o preopterećenju na mreži.

Napajanje električnog energijom normalizirano je širom gradova BiH poput Zenice, Tuzle, Jablanice, Konjica i drugih, dok je i veći dio naselja u Sarajevu dobio struju. U narednim trenucima se očekuje i potpuna normalizacija.

Iz Neovisnog operatora sustava su rekli kako je do kvara došlo na području između Grčke i Albanije, ali se prelilo na cijelu regiju. 

poster

Secrets of the garden.

about:blank

00:00

Elektroenergetski sustav u Srbiji je stabilan, nakon poremećaja u opskrbi strujom u dijelu Crne Gore, Albanije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dalekovodi su u pogonu i problema nema, rekla je Elektromreža Srbije (EMS). Problemi u regiji ne utječu na elektroenergetski sustav u Srbiji koji radi bez poteškoća, tvrde u EMS-u. 

Struja u Hrvatskoj nije se još svugdje vratila. 

“Gosti iz Mađarske su mi poslali poruku iz apartmana. Pitaju kad će se vratiti struja. Kažu da će morati baciti svu hranu iz frižidera. Očajna sam. Što da kažem ljudima? Vidno su uzrujani. U apartmanu su na katu, bez klime, a vani +35 °C”, požalila nam se čitateljica iz Maselnice. Nešto ranije javili su da struje nema ni na Braču.

U kontekstu današnjeg prestanka opskrbe električnom energijom u Bosni i Hercegovini i široj regiji, možemo istaknuti kako je riječ o događaju kojega nije bilo moguće predvidjeti, te da imamo informacije da operatori prijenosnih sustava predano rade na postupnom vraćanju sustava u potpuno operativno stanje, rečeno je iz Elektroprivrede HZ HB.

– JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar ulaže maksimalne napore kako bi se na području našega djelovanja potpuno uspostavila stabilna opskrba električnom energijom, te kako bi se naši proizvodni i distribucijski energetski kapaciteti vratili u puni pogon, a sve u koordinaciji s Neovisnim operatorom sustava u BiH, navodi Elektroprivreda HZ HB.

OGLASI

Loading