Select Page

Nastavak akcije “Damask”, uhićene se veže za terorizam

Nastavak akcije “Damask”, uhićene se veže za terorizam

Akcija “Damask” se provodila na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Ova akcija se izvodi u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Zeničko-dobojske županije, MUP-a Tuzlanske županije i MUP-a Sarajevske županije.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, u pitanju je istraga za kazneno djelo terorizma i više kaznenih djela povezanih s terorizmom.

“Aktivnosti koje se provode odnose se na 11 osumnjičenih osoba, koje su zajedno s više drugih osoba pod istragom zbog kaznenih djela financiranja terorističkih aktivnosti, javnog poticanja na terorističke aktivnosti, organiziranja terorističke skupine, protuzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama, sve u vezi sa kaznenim djelom terorizma”, navedeno je u propćenju za javnost.

Tužiteljstvo je prikupilo dokaze da je veći broj navedenih osumnjičenih tijekom 2013. godine boravio na području Sirije i sudjelovao u oružanim sukobima.

Za određen broj osumnjičenih, prikupljeni su dokazi da posjeduju naoružanje i minsko-eskplozivna sredstva, čije držanje i nabavljanje nikako nije dozvoljeno građanima BiH, te će u okviru pretresa biti izvršeno oduzimanje dokaznog materijala koji bude pronađen.

vecernji.ba

OGLASI

Loading