Select Page

‘Pali’ Ljubušaci i Mostarci s krivotvorenim sunčanim naočalama, satovima i obućom

‘Pali’ Ljubušaci i Mostarci s krivotvorenim sunčanim naočalama, satovima i obućom

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje su na području Jablanice, Neuma, Gornjeg Vakufa, Mostara, Vrapčića, Trebinja i Ljubuškog privremeno oduzeli raznu robu ukupne tržišne vrijednosti 52.000 KM. Roba je privremeno oduzeta u nekoliko odvojenih akcija zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste.

Roba je oduzeta u okviru pojačanih aktivnosti provjere prometa i porijekla trošarina i drugih roba u mjesecu veljači i ožujku 2015, koje provode službenici UNO u Regionalnom centru Mostar. Radi se o sunčanim naočalama, duhanu za pušenje, cigaretama, parfemima, ručnim satovima, LCD display za mobilne telefone, tekstilu i obući.

Privremeno oduzeta roba predana je nadležnoj organizacionoj jedinici UNO, a protiv osoba kod kojih je pronađena bit će pokrenuti prekršajni odnosno kazneni postupci pred nadležnim sudovima.

Također, tijekom operativne i post-operativne faze sudjelovanja u međunarodnoj operaciji: ”Clean Earth” provedene su aktivnosti provjera kod lica koja se bave trgovinom sredstava za zaštitu bilja, te je pronađena i otkriveno streljiivo za lovačku pušku- 1169 komada, koja se ilegalno prodavala (bez dokaza o porijeklu).

Službenici UNO nastavljaju pojačane aktivnosti i tijekom mjeseca ožujka i travnja, kako bi se spriječile sve ilegalne aktivnosti, posebno prodaja robe bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Posušje.net

OGLASI

Loading