Select Page

Nastave nema samo u ponedjeljak

Nastave nema samo u ponedjeljak

Iako je Krizni stožer federalnog ministarstva zdravstva u utorak dao preporuku da se nastava idući tjedan otkaže u svim školama kako bi se dezinficirale prostorije škola nakon izbora u nedjelju 15. studenog, ipak u ŽZH nastave neće biti samo u ponedjeljak 16. studenog.

Naime, izbori, odnosno birališta su diljem Federacije organizirana u prostorijama škola u kojima se toga dana očekuje veći broj ljudi. S obzirom na epidemiološku situaciju, Krizni stožer federalnog ministarstva zdravstva je dalo preporuku o tjedan dana neodržavanja nastave kako bi se prostorije škola dezinficirale. No, isto kao i u slučaju policijskog sata, za razliku od Federacije, u ŽZH je još uvijek na snazi odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće te zapovijedi/odluke/preporuke donosi županijski stožer civilne zaštite.

U skladu s navedenim, te u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH je donijelo odluku da ponedjeljak, 16. studeni bude radni nenastavni dan.


Radio Posušje

OGLASI

Loading