Select Page

NBA: Pobjedu u zakucavanju odnio Derrick Jones Jr.

NBA: Pobjedu u zakucavanju odnio Derrick Jones Jr.

ZAVRŠENA je subotnja večer All-Star vikenda, a šou je ukralo fantastično natjecanje u zakucavanju, jedno od najboljih u povijesti NBA All-Stara. Poslije kontroverzne odluke sudaca, u finalu je pobijedio Derrick Jones Jr.

Odluka je kontroverzna jer gotovo cijeli NBA svijet smatra kako je pobjedu trebao odnijeti Aaron Gordon. Krilo Orlando Magica ponovno je spektakularnim zakucavanjima dizalo publiku na noge kao i 2016. u Torontu, no i sada je izgubilo u završnoj rundi.

Gordon je u finale ušao s dva zakucavanja za koja je dobio maksimalnih 50 bodova dok je Jones u završnicu ušao s jednim zakucavanjem od 46 i drugim od 50 bodova. Iz natjecanja su tako nakon prve runde ispali Pat Connaughton i Dwight Howard, iako su i oni imali nekoliko impresivnih zakucavanja.

Uslijedila je finalna runda od dva zakucavanja svakog igrača. Jones. Jr. prvo je preskočio dvoje ljudi i fantastično zakucao kroz noge, dok je Gordon odgovorio zakucavanjem od 180 stupnjeva preko Chance the Rappera i završavanjem na drugi obruč.

Jones je odgovorio novim zakucavanjem kroz noge, ovoga puta preko jednog čovjeka nakon dodavanja od table. Gordon je finalnu rundu završio nevjerojatnim okretom poslije dodavanja od ruba table – društvene mreže su to zakucavanje prozvale najboljim u povijesti natjecanja u zakucavanju.

Ipak, oba igrača su dobila ocjenu 50 za svoje pokušaje u finalnoj rundi i išlo se u raskucavanje. Jones je krenuo prvi i opet zakucao kroz noge, ovoga puta nakon dodavanja od ruba table, dok je Gordon ponovno preskočio Chance the Rappera, sada zakucavši kroz noge. Obojica su ponovno dobila 50 bodova za svoje pokušaje.

Pobjednik je potom odlučen u sljedećoj rundi, o kojoj će se još dugo pričati. Jones je impresivno napravio windmill nakon odraza nešto bliže od linije slobodnih bacanja, a Gordon je na teren pozvao Tacka Falla, najvišeg igrača u NBA-u. Preskočio ga je, snažno zakucao s dvije ruke, no dobio ocjenu 47, za bod manju od Jonesovog windmilla, koji je tako odnio pobjedu.

OGLASI

Loading