Select Page

NELEGITIMNA VLADA: U dva mjeseca Vlada FBiH izvršila čak 83 imenovanja

NELEGITIMNA VLADA: U dva mjeseca Vlada FBiH izvršila čak 83 imenovanja

Bez obzira što je SDP apsolutni izborni gubitnik, potvrđuju se predviđanja koja su govorila kako će se vrijeme do postavljanja nove vlasti iskoristiti za brojne kadrovske promjene vlasti koja je na odlasku.

Ritam kojim nelegalna federalna Vlada i dalje smjenjuje i imenuje kadrove u FBiH se pojačava i vjerojatno će tako ostati do dolaska legitimne vlasti. Gledajući samo koliko je kadrovskih odluka donijela ova vlada tijekom mandata, možemo se slobodno zapitati jesu li se nelegalni federalni ministri bavili ičim drugim osim kadrovske križaljke. Nelegalna federalna Vlada je u svome mandatu donijela oko 1000 kadrovskih odluka, a taj trend se nastavlja. Samo u posljednja dva mjeseca imenovane su 83 osobe na razne dužnosti u Federaciji BiH. Danas donosimo popis imenovanja za vrijeme predizborne kampanje i nakon izbora.

Nema stajanja

Na posljednjoj žurnoj telefonskoj sjednici Nikšić i ostali su dali suglasnost Nadzornom odboru Gospodarskog društva “Operator – Terminali Federacije” d.o.o. Sarajevo za imenovanje Hermedina Zornića za vršitelja dužnosti generalnog direktora na razdoblje do šest mjeseci. Samo dan ranije Vlada Federacije BiH je donijela odluke o davanju suglasnosti Nadzornom odboru Cesta Mostar za razrješenje vršitelja dužnosti dosadašnjih članova Uprave ovog dioničkog društva te za imenovanje novih članova na čelu s generalnim direktorom Kristijanom Milasom. Također, Nadzornom odboru JP Hrvatske pošte d.o.o. Mostar je federalna Vlada dala suglasnost za imenovanje Luke Novokmeta za člana Uprave – izvršnog direktora za razvoj sustava i marketing. Ovo je samo mali dio cijele priče o imenovanjima. Vjekoslav Čamber je tako postao direktor Ureda Vlade FBiH za europske integracije čime je, navodno, SDP ispunio politički dogovor prema ovome dužnosniku. Ostala imenovanja u listopadu nemoguće je pobrojati u ovim stupcima.

Rad u rujnu

Krajem rujna federalna Vlada dala je suglasnost na odluku federalnog ministra rada i socijalne politike o imenovanju Upravnog odbora Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški u sastavu Memnuna Mahić (predsjednica), Tihomir Bradvica, Ivana Jukić, Danijela Sabljić i Jozo Barišić (članovi). Suglasnost je dana i na odluku federalnog ministra o imenovanju Nadzornog odbora Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški u sastavu Ivan Kordić (predsjednik), Krešimir Šimić i Željko Marjanović (članovi). Na sjednici od 23. rujna suglasnost Vlade FBiH dobio je i prijedlog za imenovanje Ismeta Salčinovića i Željka Kordića na upražnjene pozicije dva člana Nadzornog odbora gospodarskog društva “Unis Tools” d.o.o. Sarajevo. Očekuje se nastavak ovoga trenda tijekom studenoga.

vecernji.ba

OGLASI

Loading