Select Page

Neurorazvojni odjel Doma zdravlja Posušje opremljen još jednim uređajem

Neurorazvojni odjel Doma zdravlja Posušje opremljen još jednim uređajem

Prije godinu dana pušten je u rad novi Neurorazvojni odjel Doma zdravlja u Posušju.

Prostor je opremljen svim neophodnim pomagalima, a terapije s najmlađim pacijentima izvodi kvalificirano osoblje ove posuške zdravstvene ustanove sastavljeno od liječnika fizijatra i dvije fizioterapeutkinje obučene za rad po Bobath metodi.

Dosadašnji rad ovog odjela već je ostvario svoj primarni cilj, a to je svakodnevna skrb za posebno ranjivu skupinu, djecu s posebnim potrebama. Odjel do sada svoje usluge pruža za deset stalnih korisnika i veći broj djece razne životne dobi koja imaju potrebe za povremenim tretmanima radi poboljšanja psihomotornih sposobnosti.

Ovih dana je Odijelu doniran novi uređaj, odnosno svjetlosni zvučni ekvilajzer koji se primjenjuje u tretmanima kod djece s poteškoćama govora i sluha.

Pomoću ovog uređaja djeca uče boje i jačinu zvuka u prostoru, u kombinaciji s tehnikama za stimuliranje motorike pomoću ovog uređaja potiče se rad jednog ili više osjetilnih sustava ovisno o potrebama svakog pojedinog djeteta. Ovaj uređaj djeluje umirujuće tako da je odlična pomoć pri smirenju djeteta prije i tokom terapije. Vrijednost ovog uređaja je 3.300,00 KM, a niti jedan centar koji pruža ovakve i slične usluge u našoj Županiji ni šire ne posjeduje ovaj ekvilajzer.

Uređaj je nabavljen od sredstava prikupljenih prilikom organizacije ovogodišnjeg velikog koncerta Željka Bebeka u Posušju u sklopu Posuškog lita.

Ovime se potvrđuje humanitarni karakter naše nadaleko poznate manifestacije i stalna briga Općine Posušje za naše najmlađe, navedeno je između ostaloga u priopćenju.

OGLASI

Loading