Select Page

Završena sedma sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Završena sedma sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Sedma sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH završena je neprihvaćanjem izvješća o radu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova za 2015., 2016., 2017., 2018. i 2019. godinu, kao i informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH.

Prihvaćen je i prijedlog ovogodišnjeg Financijskog plana FERK-a.

Također, na današnjem zasjedanju zastupnici su usvojili predloženi set zakona koji se vežu za presudu Ustavnog suda a tiču se notarske djelatnosti.

Osim izmjena i dopuna Zakona o notarima, zastupnici su odobrili i predložene izmjene Zakona o nasljeđivanju u FBiH, Zakona o registraciji poslovnih subjekata, Zakona o stvarnim pravima, Zakona o zemljišnim knjigama i Obiteljskom zakonu.

Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine odobren je bez mnogo rasprave te je istovremeno upućen u dvomjesečnu javnu raspravu.

Za razliku od nacrta ovog zakona, zastupnici na današnjoj sjednici nisu odobrili većinom glasova izvještaje o radu Federalnog pravobraniteljstva u 2017. godini, kao ni o radu dva elektroprivredna poduzeća u Federaciji BiH, Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo i Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar, za 2015., 2016. i 2017. godinu.

Naredna zasjedanja Kolegij Zastupničkog doma planirao je da se održe 20. i 21. studenoga te 18. i 19. prosinca.

vecernji.ba

OGLASI

Loading