Select Page

TAJNA ROSWELLA: Nikad viđene slike izvanzemaljaca!

TAJNA ROSWELLA: Nikad viđene slike izvanzemaljaca!

Već mjesecima istraživački tim predvođen nekadašnjim NASA-inim astronautom Dr. Edgarom Mitchellom najavljuje razotkrivanje spektakularnih fotografija izvanzemaljaca. Sada su te fotografije napokon i pokazali.

Naime, na konferenciji održanoj u New Mexicu prikazani su tzv. ‘Slajdovi iz Roswella’ koji su tek relativno nedavno, tvrde istraživači, pronađeni u potkrovlju jednog starijeg bračnog para iz Texasa. Njihov je autor Bernard A. Ray, geolog koji je u 40-im godinama prošloga stoljeća radio blizu Roswella. Nove fotografije, tvrde oni, prikazuju truplo izvanzemaljca koji je život izgubio kada se iznad Roswella srušio leteći tanjur izvanzemaljskog podrijetla 1947. godine. – Znanost je odvagnula opcije i zaključila da su ovo zaista vjerodostojne fotografije iz 1947. godine. Humanoid na fotografiji nije deformirani čovjek, nije mumija ili lutka. To nije biće koje je rođeno na Zemlji, rekao je na konferenciji istraživač Anthony Baraglia.Svjetski poznati istraživač NLO-a Jaime Maussan tvrdi da su fotografije sigurno vjerodostojne jer ‘u to vrijeme nije postojala današnja ideja o tome kako izgledaju izvanzemaljci.’ Zbog toga ne postoje šanse da se radi o krivotvorinama, tvrdi Maussan, piše Daily Mail.

Sve je ipak samo dobar marketing za ‘dokumentarac’?!

No, znanost ostaje skeptična, pa čak i mnogi NLO entuzijasti. – Anonimni pronalaznici fotografija mogli su samo nagađati da je u pitanju izvanzemaljac iz Roswella. Uz to, fotografije su vrlo loše kvalitete i izgledaju kao da je netko u muzeju fotografirao mumiju djeteta, izjavio je poznati istraživač NLO fenomena Nigel Watson, piše Metro. – Ove će fotografije već za nekoliko godina svi ozbiljni istraživači smatrati samo lošim krivotvorinama, tvrdi on. Drugi pak smatraju da je u pitanju jednostavno jako dobar marketing za nadolazeći dokumentarni film ‘Kodachrome’ koji se bavi upravo pronalaskom i analizom fotografija koje su po prvi puta predstavljene u New Mexicu.Fotografije i trailer dokumentarca prikazani su publici u kojoj je bilo deset tisuća ljudi. Mnoge također ‘kopka’ činjenica da je karta po osobi stajala 350 američkih dolara pa mnogi tvrde da se radi tek o jeftinom načinu brze zarade na znatiželji entuzijasta. Bez obzira radi li se u ovom slučaju o autentičnim fotografijama ili tek ‘lažnjacima’, misterij koji obavija incident u Roswellu i dalje će golicati mašu milijuna diljem svijeta.

Službena verzija događaja u Roswellu

Američke su zračne snage tek 1995. godine pokrenule istragu kako bi se utvrdilo što se to dogodilo u Roswellu. U izvješću istrage stoji kako je neidentificirani leteći objekt zapravo bio ‘dio balona koji je lansiran u atmosferu u sklopu tajnog vladinog programa prisluškivanja SSSR-a’ Teoretičari zavjera i NLO entuzijasti odbijaju vjerovati u službenu verziju događaja i smatraju kako je u Roswellu pao leteći objekt izvanzemaljskog podrijetla, te kako su svi dokazi skriveni u tajnu vojnu bazu poznatu pod imenom ‘Area 51’.

vecernji.ba

OGLASI

Loading