Select Page

Nova prašina oko Chicaga: Kako se Šušnjar trebao predstaviti senatoru?

Nova prašina oko Chicaga: Kako se Šušnjar trebao predstaviti senatoru?

Šušnjar je naveo kako se slaže s Regojom da njegove ili izjave bilo kojeg diplomate Ministarstva treba tumačiti isključivo kao privatne sve do dolaska egzekvature ili agremana.

”Sve što je (Ivan) Šušnjar govorio na marginama Molitvenog doručka organiziranog u Bijeloj kući prije nekoliko dana su što se tiče Ministarstva vanjskih poslova isključivo njegovi osobni stavovi i on je za nas do službene potvrde privatno lice”, rekao je za novinsku agenciju Patria Nebojša Regoje, glasnogovornik ministarstva nakon što je urednik portala Poskok i konzul BiH u Chicagu boravio u SAD-u na molitvenom doručku i druženju s američkim dužnosnicima.

Naime, Ministarstvo vanjskih poslova BiH do danas nije potvrdilo Ivana Šušnjara na dužnost generalnog konzula BiH u Chicagu.

No, Šušnjar je za Bljesak.info naveo kako je u SAD pozvao ”od strane gospode iz Kongresa i St. Departmenta kao novoimenovani generalni konzul BIH u generalnom konzulatu u Chicagu”.

”Ključna riječ u ovoj tvrdnji je riječ ‘novoimenovani’. Dakle netko tko je imenovan, ne nužno netko tko je sukladno tom imenovanju i preuzeo dužnost. Jer preuzimanje dužnosti se može odgoditi zbog ovih ili onih razloga – poslovnih, privatnih, zdravstvenih, bilo kojih”, rekao je Šušnjar i dodao kako se kao takav tamo i predstavljao, ”kao netko tko je nositelj imenovanja, ne kao netko tko je preuzeo dužnost”.

Navodeći kako ”Regoja jako dobro zna tko se u MVP lažno predstavljao i predstavlja”, Šušnjar je rekao kako se ne radi ni o kakvom diplomatskom skandalu, ”nego pokušaju SDP-ovog kadra u MVP da za svoju novinsku agenciju napravi bombastičan medijski naslov”.

”Ministarstvo vanjskih poslova je i danas Lagumdžijin doušnički bastion. Bio sam tamo. U toj zgradi svatko radi protiv svakoga. I cijeli sustav je zapravo sustav međusobnog podapinjanja. Gospodin Regoje postavlja pitanje zašto do sada nisam prošao procedure obuke. On bi kao SDP kadar morao znati da sam ja do kraja studenog bio na sudu, na namještenoj parnici, na koju me spremilo Čamparino ‘nezavisno’ tužiteljstvo, nakon što sam otkrio korupciju u MVP-u u slučaju Nerkez Arifhodžić”, rekao je Šušnjar.

Šušnjar je naveo kako se slaže s Regojom da njegove ili izjave bilo kojeg diplomate Ministarstva treba tumačiti isključivo kao privatne sve do dolaska egzekvature ili agremana.

”No, kako će koji mediji prenijeti te izjave i u kojem kontekstu ja na to ne mogu utjecati. Ja sam medijima kazao što sam rekao u susretu sa senatorom McCainom. I to je to. Niti jedne riječi tu nije bilo o bilo kakvom načinu moga predstavljanja niti sam se ja senatoru predstavio kao netko tko ‘jest’ nego onako kako je jedino ispravno da se predstavim- kao netko ‘tko je imenovan da bude’. I kakvog su me tamo uostalom i pozvali”, navodi Šušnjar i dodaje kako mu je nejasno gdje je u svemu tome diplomatski skandal?

Podsjećamo, Šušnjar je senatora Johna McCaina , na marginama molitvenog doručka, a kako je prenio Večernji list, ”iskoristio priliku informirati kako je znakovito da je Radončić, kao jedan od rijetkih političara koji se javno istakao svojim upozorenjima o širenju radikalnog islamizma, pritvoren pred sam dolazak u SAD i na ovu konferenciju”.

Bljesak.info

OGLASI

Loading