Select Page

Novalić sazvao hitan sastanak sa županijskim premijerima zbog širenja koronavirusa

Novalić sazvao hitan sastanak sa županijskim premijerima zbog širenja koronavirusa
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić za ponedjeljak je sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu na koji su pozvani premijeri svih deset županija u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH te čelnici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.

Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja Covida-19, rečeno je iz Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Novalić je održao u petak radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.

Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalna tijela u vezi sa spriječavanjem širenja Covida – 19.

Konstatirano je da je povećan broj oboljelih te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.

Ocijenjeno je da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH s vladama županija, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem spriječavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane koronavirusom.

Istaknuto je da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.

OGLASI

Loading