Select Page

Novi asfalt, nogostupi, instalacije na brojnim cestama posuških naselja

Novi asfalt, nogostupi, instalacije na brojnim cestama posuških naselja

Da se Posušje razvija ubrzanim tempom vidimo iz dana u dan, a za njegov razvoj od iznimne važnosti je i kvalitetna infrastruktura, odnosno prometna povezanost njegovih dijelova.

Generalno se može kazati da je grad Posušje dobro prometno riješen, jer ima izgrađen glavni vanjski prometni prsten i niz unutarnjih prometnih prstenova međusobno gusto povezanih lokalnim poprečnim ulicama, što nemaju ni puno veće sredine u blizini i regiji.

Nakon izgradnje novog kružnog toga kod nove Osnovne škole Ivana Mažuranića, rekonstrukcije u ulici Hercega Stjepana Kosače u tijeku i radovi u Klesarskoj ulici, prekoputa gradskog groblja Martića križ.

Konkretno, sukladno regulacijskom planu, radi se pristupni put za obližnje naselje te se izmiještaju postojeće komunalne i telekomunikacijske instalacije. Također na ovoj dionici rade se i pripremni radovi za izgradnju budućeg nogostupa.

Ovo je jedno od novijih naselja u Posušju gdje je regulacijskim planom, koji je nedavno usvojen, planirano nekoliko novih parcela te igralište i park za navedeno naselje i naselje Carski Gaj.

A da Posušje ne misli stati na ovome dokaz je i završeni natječaj za početak radova na Ulici Fra Petra Bakule, koji bi trebali uskoro krenuti.

Posušje.net

OGLASI

Loading