Select Page

ŽZH: Trgovine počinju raditi po propisanom radnom vremenu, otvaraju se i frizerski saloni

ŽZH: Trgovine počinju raditi po propisanom radnom vremenu, otvaraju se i frizerski saloni
Novim zapovijedima Županijskog stožera civilne zaštite propisan je rad i radno vrijeme trgovinama na veliko i malo, uslužnim djelatnostima i obrtima u smislu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, izvan tržnih centara.

Od ponedjeljka rad trgovina na veliko i malo koje obavljaju promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti i obrta odvija se po propisanom radnom vremenu, sukladno registriranoj djelatnosti uz obvezno osiguranje osobne zaštitne opreme (maske i rukavice), a ukoliko je to moguće potrebnu socijalnu distancu od najmanje dva metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera, te da se na ulazu u objekt osiguraju sredstva za dezinfekciju ruku i obuće.

Poslodavci su obvezni prije početka svakodnevnog rada izvršiti temeljno čišćenje i dezinfekciju prostora. Dezinfekcija se izvodi dezinfekcijskim sredstvom koje djeluju na viruse prema uputama proizvođača.

Od ponedjeljka se dozvoljava rad frizerskim i kozmetičkim salonima koji su svoj rad obvezni organizirati po propisanom radnom vremenu, sukladno registriranoj djelatnosti, uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera uporabe vizira, jednokratnih ručnika i ogrtača, dezinficiranje opreme za rad poslije svake uporabe, uz obvezu vođenja registra korisnika usluga.

Nedjeljom rade ljekarne i pekarne do 12 sati i benzinske crpke po uobičajenom radnom vremenu.

Sve zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite postavljene su na web-stranicu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading