Select Page

Novi projekti općinskog odjela za razvoj

Novi projekti općinskog odjela za razvoj

Danas je u Općini Posušje potpisan ugovor između Udruge građana „ Nešto Više“ kojeg je predstavljao direktor Aleksandar Bundalo i Općinskog načelnika općine Posušje Branka Bage. Svrha projekta je edukacija 40 mladih ljudi, žena i nezaposlenih s područja općine Posušje koji se bave poljoprivredom s ciljem povećanja njihovih znanja i vještina kroz isporuku seta specifičnih treninga koje će voditi eksperti iz područja poljoprivrede.

IPA fondovi za ruralni razvoj

Također, biti će održani treninzi u području izrade biznis plana kako bi korisnici bili spremni za korištenje budućih IPA fondova iz područja ruralnog razvoja. Nakon završetka procesa, 10 od 40 poslovnih planova će biti izabrano, te će im se dodijeliti sredstva za implementaciju. UG „Nešto Više“ i predstavnici Općine Posušje će zajedno razviti kriterije za odabir korisnika i dodjelu sredstava za realizaciju poslovnih planova, te provesti proces odabira.

Nakon uspješnog apliciranja projekta za braniteljsku zadrugu Eko Hercegovina kod Ministarstva branitelja RH za razvoj ljekovitog i aromatično bilja, općinski odjel za razvoj uspješno aplicirao je i za navedena sredstva Udruge građana „Nešto Više“ čiji rad podržavaju USAID i DVV International.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading