Select Page

Novi slučajevi koronavirusa u Hercegovini, tri pacijenta na respiratoru u teškom stanju

Novi slučajevi koronavirusa u Hercegovini, tri pacijenta na respiratoru u teškom stanju
Potvrđena su tri nova slučaja koronavirusa osoba koje dolaze s prostora ŽZH.

Kako je za portal Jabuka.tv potvrđeno iz Stožera civilne zaštite ŽZH radi se o dvije muške osobe iz Gruda i jednoj ženskoj iz Širokog Brijega.

Svi potvrđeni slučajevi vezani su uz prvozaražene u svojim gradovima, javili su iz Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH.

Broj zaraženih u ŽZH sada se popeo na 10, od čega je sedam je u Širokom Brijegu i troje u Grudama.

Ukupan broj zaraženih u BiH sada glasi 189.

Tijekom srijede testirano je 18 pacijenata, šest ih je bilo pozitivnih, od čega tri iz Širokog Brijega, dva iz Mostara te jedan iz Gruda, potvrdio je u četvrtak u Mostaru na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite HNŽ-a prim. dr. Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

Istaknuo je kako su evidentirana dva klastera u Mostaru, jedan u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar te jedan u Zračnoj luci Mostar odnosno u BHANS-i iz koje su zaražene dvije osobe.

Što se tiče pacijenata u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti, njih je ukupno sedamTri su teška slučaja te su na respiratoru. Riječ je o prvozaraženom muškarcu te starijoj gospođi iz Širokoga Brijega dok je novi treći na respiratoru iz Konjica. Jedan pacijent je na kisiku dok su ostali u poboljšanju. Od medicinskog osoblja imamo jednu osobu u izolaciji i to trenutno nije problem, kazao je dr. Avdić potvrdivši da će ova županija dobiti dodatne količine kompeltiranih testova.

Također, kazao je da je njihov tim dobio dva epidemiologa od kojih se jedan vratio iz mirovine.

OGLASI

Loading