Select Page

Novo na Mediteran Film Festivalu-u: Fora, Retrovizor i Rendezvous

Novo na Mediteran Film Festivalu-u: Fora, Retrovizor i Rendezvous

Da Mediteran Film Festival iz godinu u godinu radi iskorake, potvrđuju novi programi koje ćemo vidjeti na sedamnaestom izdanju ovog Festivala, koji se u Širokom Brijegu održava od 24. do 27. kolovoza.

Jedan od njih je MFF Fora, program za djecu u kojem će u prijepodnevnim satima biti prikazani animirani filmovi za djecu ‘Ups Noa je otišao’, redatelja Toby Genkel i Seana McCormack i ‘Top cat: Mačak za pet’, redatelja Andrésa Couturiera.

Za nešto starije generacije, ali i sve one koji vole znati, vidjeti i čuti kako je bilo nekad, tu je program MFF Retrovizor. Šest odličnih zapisa ‘Sutjeska filma’, na veliko platno donose ljepote Hercegovine i njezinog naroda. Filmovi ‘Oteta zemlja’ Hajrudina Krvavca, ‘Kamen i zemlja’ Ivana Fogla, ‘Poteci vodo uzbrdo’ Žike Ristić, ‘Neretvom prema moru’ Sejfudina Tanovića, ‘Kolo života’ Suada Mrkonjića i ‘Beskrušna zemlja’ Ranka Stanišića bit će prikazani u četvrtak 25.kolovoza.

Uz Foru i Retrovizor, ljubitelji filma imat će priliku posjetiti i MFF Rendezvous, prijepodnevno druženje uz kavu na kojem će zanimljivi filmski predavači predstaviti svoja znanja i viđenja sedme umjetnosti danas, produkcije, stvaranja, i sveg onog što vas zanima o filmu, a ne libite se pitati. Druženje će trajati sva četiri dana Festivala, u prijepodnevnim satima, u press centru MFF-a (prostorije Narodne knjižnice).

Uz nove, 17. izdanje Festivala donosi i program ‘Open air cinema’, čarolija pod zvijezdama u središtu Širokog Brijega, u kojem će u suradnji s ‘Operacijom kino’, bit prikazani igrani filmovi ‘Brooklyn’ i ‘Ljubav i prijateljstvo’.

Kao film zatvaranja ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala izabran je igrani film hrvatskog redatelja Antonia Nuića, ‘Život je truba’. Komedija, koja pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, bit će prikazana u subotu 27. kolovoza, nakon svečane dodjele nagrada najboljim filmovima 17.MFF-a.

OGLASI

Loading