Select Page

Obilježavanje 20 godina postojanja TKD kluba „Poskok“ bit će i otvaranje novih prostorija

Obilježavanje 20 godina postojanja TKD kluba „Poskok“ bit će i otvaranje novih prostorija

Izgradnja, odnosno proširenje taekwondo doma u Posušju priča je i projekt koji Taekwondo klub „Poskok“ Posušje prati već nekoliko godina. Iako je želja vodstva kluba još od prije nekoliko godina bila da nove prostorije kluba budu u funkciji do 20. obljetnice kluba koja je bila u studenom ove godine, nestalnost izvora finaciranja, kao i znatno skuplji građevinski materijal, radove su ipak prolongirali.

No, nije se odustalo i radovi napreduju. Kako nam je kazao trener u klubu i predsjednik Taekwondo kluba „Poskok“ Posušje Petar Boban radovi su već prešli pola puta. „Mi smo s radovima krenuli u vrijeme korona krize i zbog svega toga i stali. Onda smo imali jedan zamah u izgradnji i uspijeli odraditi jedan važan dio, a to je zatvaranje objekta. U ovoj godini smo uspjeli odraditi vanjski dio fasade i krenuli smo s izrađivanjem unutarnjeg dijela prostorija. Sve to sporo ide prije svega zbog poskupljenja građevinskih radova i materijala, tako da radimo usporenijim tempom nego smo planirali. Plan je bio da za dvadesetu obljetnicu postojanja kluba otvorimo te dodatne prostorije, no iz više razloga ipak to nismo uspjeli“, kazao nam je trener i predsjednik Taekwondo kluba „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Ostaje još unutarnja izrada dodatnog prostora doma. „Trenutno radimo na unutarnjoj izradi zidova, odnosno postavljanju knaufa i elektroinstalacija. Nakon Nove Godine krećemo s ugradnjom instalacija za vodu i nastavak gradnje i izrade zidova. Veliki problem nam je prodiranje vode, isto kao i kolegama iz nogometnog kluba. Nadamo se da ćemo u proljeće sanirati i taj vanjski dio gdje ulazi voda tako da tih problema više ne bi trebalo biti“, kazao je Boban o radovima u novom djelu taekwondo doma u Posušju.

No, najveća kočnica uvijek je financijske prirode. „Mnogi gospodarstvenici su se odazvali kako prije deset godina kada smo gradili prve prostorije doma, tako i danas u ovim radovima. I svima im hvala. No, moram istaknuti da je najveći naš donator Federalno ministarstvo kulture i sporta gdje mi kroz javne pozive apliciramo. Već zadnje dvije – tri godine mi se prijavljujemo na javne pozive kroz koje uređujemo nove prostorije. Uz njihovu podršku ranije smo nabavljali i opremu. To je već jedan kontinuitet suradnje i nadam se da će se to i nastaviti. Zadnje dvije godine i općina Posušje nam pomaže oko uređenja. Također i Županija Zapadnohercegovačka. Ove godine smo također iz županije preko javnog poziva uspjeli dobiti znatno veća sredstva nego ranijih godina i to će nam sigurno olakšati da radove privedemo kraju. No, trebat će još sredstava. I u idućoj godini mi ćemo se opet osloniti i na općinu i federalno ministarstvo kulture i športa, kao i na županiju ŽZH. Također, u idućoj godini smo zacrtali i malo aktivniji angažman kod gospodartvenika za eventualna nova sponzorstva. Stoga i ovim putem pozivam da se mogu na bilo koji način uključiti i pomoći nam“, kazao je Boban.

Sve ovo pridonosi razvoju ne samo takwondo kluba u Posušju, nego i cijelog Posušja. „Mi već sad imamo komentare kako taj južni dio tribine stadiona Mokri dolac gdje su naše prostorije izgleda znatno bolje. Mislim i da se kreće u natkrivanje stadiona. Drago nam je da je krenulo od nas i da se razmišlja da se cijela donja tribina završi, okolne ulice bi se trebale i asfaltirati. Tako da bi to mogao vrlo brzo postati jedan od ljepših djelova grada. Mi smo prije desetak godina prvi došli dolje, tada je to izgledalo suludo, ali danas se sve to lijepo zaokružuje“, kazao je Boban.

Preko 130 djece trenira u Taekwondo klubu „Poskok“ Posušje, a preko 200 medalja za članovima je ovoga kluba samo u ovoj 2023. godini. Oni su tijekom ove godine nastupili na 27 različitih natjecanja, a među najvažnijima su državno prvenstvo na kojemu su osvojene dvije zlatne medalje, tri srebrene i osam brončanih „Oko 80 naše djece je tijekom ove godine nastupalo i osvojili su sve te medalje. Naš David Milićević je postao juniorski prvak Bosne i Hercegovine. Naš Ivano Zlopaša je viceprvak Bosne i Hercegovine u borbama. Takođe, naša Jelena Penava je državna prvakinja u formama. Članovi kluba nastupili  su i na dvije međunarodne smotre, europskom juniorskom prvenstvu u Estoniji gdje je nastupio David Milićević i na europskom kadetskom prvenstvu u Beogradu na kojem je nastupila Anamarija Miličević. Nama je važno održavati kontinuiran nastup na svjetskim i europskim eventima“, kazao nam je Boban. No, iza svih natjecanja stoji mnoštvo drugih aktivnosti koji često ostaju u sjeni medalja.

 Tako klub sada ima svojih osam trenera koji stalno rade na edukacijama, a možda najznačajnija u ovoj godini bila je boravak Lucije Bašić na taekwondo kampu u Koreji. Također, djeca stalno prolaze polaganja za više pojaseve, ali i sudjeluju i u prezntacijama svoga kluba i sporta.

U svemu ovome, neki novi zamah će sigurno će dati prostorije koje će donijeti nove članove, povoljnije termine treniranja, kvalitetnije uvjete treniranja… Priča je to koja ima težinu za cijelo Posušje.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading