Select Page

Otvorena nova zgrada Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Otvorena nova zgrada Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s ministrima Milenkom Bevandom, Adilom Šutom, Ivom Bevandom, Adnanom Velagićem, Marijom Marićem, Emilom Balavcem, Đurom Prkačinom, Bekirom Isakovićem i Marijom Juricom, nazočila je danas svečanoj ceremoniji otvorenja nove zgrade Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Ravnatelj SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić u više je navrata naglasio kako HNŽ sada svojim najmlađim sugrađanima osigurava zdravstvenu skrb koja je na razini najrazvijenijih zemalja Europe. Zahvalivši Vladi HNŽ-a na punoj potpori i razumijevanju za ovaj i za niz drugih projekata koji su provedeni ili su u tijeku provedbe u županijskim bolnicama, ponovio je kako suvremenoj zgradi mostarske pedijatrije trenutačno nema ravne u Europi.

Inače, Vlada HNŽ-a je, kroz dva kreditna zaduženja, za izgradnju Klinike za dječje bolesti osigurala 26,5 milijuna KM, u cijelosti preuzevši obvezu njihova povrata. Stara zgrada Pedijatrije, izgrađena davne 1964. godine, bila je najneuvjetniji objekt u sklopu kompleksa SKB-a Mostar. Za razliku od tamošnjih znatno manje od 2000, nova se zgrada sada prostire na otprilike 10.000 četvornih metara površine. Novo zdanje ima pet katova na kojima će raditi 36 liječnika s kapacitetom od 200 mjesta za malene pacijente. Klinika je izgrađena prema najsuvremenijim europskih standardima.

poster

The horoscope.

about:blank

00:00

– Vlada HNŽ-a je, kroz dva kreditna zaduženja, kod Saudijskoga fonda i Razvojne banke FBiH, osigurala financijska sredstva u iznosu od ukupno 45 milijuna KM za izgradnju, obnovu i opremanje triju bolnice u HNŽ-u, u cijelosti preuzevši kreditne obveze na sebe. Osim SKB-a Mostar, tim su financiranjem obuhvaćene i Kantonalna bolnica dr. Safeta Mujića i Opća bolnica Konjic, a za Kliniku za dječje bolesti od ukupne je sume izdvojeno 26,5 milijuna KM. Možemo slobodno kazati kako je ovo naše kapitalno ulaganje. Ova je klinika od vitalnoga značaja za sve naše žitelje, ali i za pacijente susjednih županija koje u zdravstvenoj skrbi gravitiraju Mostaru i ponosni smo na doprinos koji smo, kao Vlada, pružili završetku ovoga zaista strateškog projekta čijemu dovršetku danas svjedočimo – komentirala je predsjednica Buhač.

OGLASI

Loading