Select Page

Obitelj Mihalj, vlasnici najpoznatijeg hercegovačkog restorana u novim projektima

Obitelj Mihalj, vlasnici najpoznatijeg hercegovačkog restorana u novim projektima

Da biste danas imali uspjeha u bilo kojem poslu i održali se dugo na tržištu moraju se poklopiti mnoge stvari. Ono što je najvažnije morate imati nekakvu posebnost koji drugi možda nemaju. Upravo to ima obitelj Mihalj u svojem restoranu Bosiljna na nadmorskoj visini od 1300 metara u carstvu bukove šume u srcu planine iznad Rakitna prema Blidinju.

Ekipa abcportala.info posjetila j ovaj nadaleko poznati i popularni restoran u ovom djelu Hercegovine i susjedne Dalmacije i s vlasnikom Tomom Mihaljem porazgovarala o ovom planinarskom ugostiteljskom biseru, ali i o turističkim prilikama ovoga kraja.

„Restoran je otvoren davne 1983. godine kad još nije bilo pravog puta za Blidinje, a prolaskom ceste prema parku prirode Blidinje sredinom devedesetih godina doživjeli smo pravu ugostiteljsku afirmaciju te stekli mnoge goste koji nam se redovno do današnjih dana vraćaju u restoran. Tako da danas možemo reći da ovaj naš obiteljski biznis ima tradiciju dugu skoro 35. godina,“ započinje razgovor s novinarem ABCPORTALA vlasnik restorana Tomo Mihalj. Danas radimo šaroliku ponudu za naše goste, od obiteljskih proslava, rođendana, raznoraznih zabava i domjenaka, nastavlja Mihalj upravo služeći sa svojom ekipom stolove za djevojačku večer koja je naručena u njihovom restoranu. Bosiljna može primiti do 200 gostiju unutra i vani.

„Naravno, imamo planove i ideje koje svakako želimo realizirati u skoro vrijeme. Završili smo hvala Bogu našu smještaju ponudu u sklopu restorana i uredili četiri sobe i jedan apartman na katu i super smo zadovoljni interesom gostiju za prenoćište,“ kazao je Mihalj. Za sljedeću sezonu, otkriva vlasnik, imamo u planu napraviti mali životinjski park autohtonih životinja ovoga kraja, ali i pješačku stazu kroz naše imanje koje se proteže na 100 duluma zemlje protkano starom i debelom borovom šumom.

Vlasnik Mihalj nam otkriva da cijeli kraj ima odličan turistički potencijal. Današnji turisti žele konzumirati autohtone proizvode i uživati u netaknutoj prirodi, a Bosiljna je kao stvorena za to. U restoranu imaju ponudu starih hercegovačkih tradicionalnih jela, a sve namirnice su iz obližnjih OPG-ova i vrhunske su kvalitete. Uz domaće goste i strani turisti su oduševljeni takvom ponudom i stalno stižu njihove pohvale. Dok smo još razgovarali u hladovini restoranske prirodne terase došli su gosti iz Poljske koji borave na Makarskoj rivijeri.
„Da su prilike na granici malo bolje i da nisu tako rigorozne kontrole i duga čekanja ovaj blidinjski kraj ne bi znao što bi od stranih turista. I ovako ih na ovom području ima sve više, ali granica je prava brana za veći i masovniji dolazak stranaca s obližnje jadranske obale. Samo oni najstrpljiviji mogu čekati više sati na graničnim prijelazima kako bi posjetili naše planinsko područje i uživali u prelijepim krajolicima i autohtonoj gastronomskoj ponudi,“ rekao nam je na kraju razgovora ovaj ugostitelj koji ima jasnu viziju o perspektivama ovog zanimljivog restorana kao i o turističkoj perspektivi cijeloga kraja.

Ukoliko još niste posjetili ovaj planinarski biser, svakako to učinite. To možete učiniti rezervacijom na broj 063 362 252.

abcportal.info
Foto: Ivan Ramić

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading