Select Page

OBRANIO NASLOV: Marin Čilić opet osvojio ATP turnir u Moskvi!

OBRANIO NASLOV: Marin Čilić opet osvojio ATP turnir u Moskvi!

Nakon što je jučer prvi put u osam polufinalnih pokušaja došao do finala u 2015. godini, Marin Čilić osvojio je svoj prvi ATP naslov ove sezone i 14. ukupno u karijeri.

U reprizi prošlogišnjeg finala Kremlin kupa u Moskvi Čilić je sa 6:4, 6:4 za sat i 29 minuta igre nadvisio drugog nositelja, Argentinca Roberta Bautistu Aguta s po jednim breakom u svakom setu.

Svoj zadnji naslov osvojio je hrvatski tenisač prošle godine u Moskvi.

Čilić je protiv Bautiste Aguta bio klinički precizan, imao je samo dvije break lopte u meču i obje je iskoristio. U prvom setu je oduzeo servis Španjolcu kod 3:2, a u drugome kod 2:2, dok je sve četiri Španjolčeve prilike za break obranio, prenosi HRT.

Marin je imao devet as-servisa u meču na Olimpijskoj dvorani u Moskvi, a trijumfom je ostao i u utrci za završni ATP masters jer je s 13. sada skočio na 11. poziciju na ATP ljestvici. Pobjeda u ruskoj prijestolnici donijela mu je 127 tisuća dolara nagrade i 250 ATP bodova.

Međugorac je ujedno osvojio treću hrvatsku titulu u Moskvi, na turniru osnovanom 1990. godine 1996. je slavio Goran Ivanišević, a prošle godine Čilić.

Čilić je prvi turnir u karijeri osvojio u kolovozu 2008. godine u New Havenu, 2009. godine je bio pobjednikom Chennaija i Zagreba, a godinu dana kasnije obranio naslove na ova dva turnira. U 2011. godini Marin je osvojio samo Sankt Peterburg, a 2012. je postao pobjednikom Quennsa i Umaga, da bi u 2013. osvojio Zagreb Indodors. U 2014. Čilić četvrti put osvaja Zagreb, a potom i Delray Beach, da bi u rujnu iste godine ostvario najveći trofej u karijeri – US Open. Tu godinu iz snova Međugorac završava osvajanjem Moskve.

hrt.hr

OGLASI

Loading