Select Page

Obustava prometa na R-419 Rakitno_Blidinje, M-15 Livno-Šujica i Glamoč-Mlinište zbog snijega

Obustava prometa na R-419 Rakitno_Blidinje, M-15 Livno-Šujica i Glamoč-Mlinište zbog snijega

Zbog nepovoljnih vremenskih uvijeta na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila na dionicama magistralnog putu M-15 Livno-Šujica i Glamoč-Mlinište.

Iz istog razloga, na snazi je zabrana prometa za sva vozila i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Otežano i usporeno prometuje se u višim predjelima u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim krajevima zemlje.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Kupres-Šujica-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor.

Dodatne poteškoće na putevima na području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova uzrokuje jak vjetar koji stvara snježne nanose. Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvijete vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvijeta za sigurno prometovanje.

Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog zimskih uvijeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 t na graničnom prijelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Fena)

OGLASI

Loading