Select Page

Posuškoj gimnaziji drugo mjesto na natjecanju Ljupko – kviz općeg znanja

Posuškoj gimnaziji  drugo mjesto na natjecanju Ljupko – kviz općeg znanja

Kviz znanja iz opće kulture Ljupko koji se po 12. put održava u ljubuškoj Gimnaziji pokazuje se i potvrđuje kao izvanredna natjecateljsko-zabavna priredba srednjoškolaca iz Zapadnohercegovačje županije.

Bilo je smijeha zbog pokojeg smiješnog odgovora, pjesme, recitiranja, puno spontanog pljeska i oduševljenja, ali i veoma ozbiljnog pristupa natjecanju s ciljem da se pokaže znanje i pobijedi.

Kviz je održan u polivalentnoj dvorani Gimnazije Ljubuški, a domaćini su se potrudili i napravili zabavan program. Natjecanje se sastojalo u odgovaranju na 15 pitanja za svaku školu iz različitih područja općega znanja, koja su unaprijed određena, a učenici su ih na početku izvlačili iz napuhanih balona tako što su ih nasumice probadali. U stankama između pitanja ljubuški gimnazijalci su izveli par glazbenih točaka te jedan igrokaz. Kao i uvijek, zabavno je bilo pratiti i samo kvizaško natjecanje.

Natjecanjem je rukovodio i upravljao tročlani ocjenjivački sud – prof. Ivana Barišić, Goran Paradžik i Oliver Papac, a za sve učenike koji su sudjelovali u kvizu i njihove voditelje upriličen je domjenak u zbornici.

Zlatnog Ljupka osvojila je Srednja škola A.B.Šimića Grude, srebrnog Gimnazija fra Grge Martića Posušje, a brončani je ostao u Ljubuškoj školi. Čestitamo pobjednicima. Uz prigodne nagrade, bogat program i brojne goste uživali smo u kreativnosti i znanju naših srednjoškolaca.

Vrijedno je spomenuti kako je Ljupko izvorno naš projekt kojeg je osmislila naša ekipa još 2010. na Sajmu ideja u Sarajevu”, priopćeno je iz Gimnazije Ljubuški.

OGLASI

Loading