Select Page

Od pojave koronavirusa u BiH ušlo gotovo 4.000 državljana Kine

Od pojave koronavirusa u BiH ušlo gotovo 4.000 državljana Kine

Od dana kada su kineske vlasti objavile vijest o većem broju slučajeva virusne upale pluća prouzročene novom vrstom koronavirusa pa do početka veljače u Bosnu i Hercegovinu ušla su 3.873 državljanina Kine. 

Kineske vlasti su 31. prosinca 2019. godine objavile vijest o većem broju slučajeva virusne upale pluća u gradu Wuhanu, pokrajina Hubei, prouzročene novom vrstom koronavirusa. 

Oboljeli imaju simptome povišene temperature, otežanog disanja te im je dijagnosticirana virusna pneumonija, piše Klix.ba. 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je koronavirus proglasila globalnom krizom, jer se epidemija i dalje širi izvan Kine, navodeći kako je odluka donesena zbog činjenice da se broj slučajeva oboljelih od koronavirusa za sedam dana povećao više od deset puta.

“U razdoblju od 1. do 30. siječnja 2020. godine policijski službenici Granične policije BiH evidentirali su na ulazu u BiH ukupno 3.873 državljanina Kine”, kazali su za Klix nedavno iz Granične policije BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH svim bh. građanima koji su planirali putovati u Kinu preporučilo je da putovanje odgode do daljnjeg, a državljanima BiH koji se trenutno nalaze u Kini da prate obavijesti kineskih zdravstvenih vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

vecernji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading