Select Page

Od sutra nove mjere za ulazak u Hrvatsku

Od sutra nove mjere za ulazak u Hrvatsku
Nakon sastanka načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak priopćili su nova pravila u vezi epidemioloških mjera u ovoj zemlji.

Od 1. veljače EU digitalne COVID-potvrde za cijepljenje sa dvije doze će se izdavati na rok od 9 mjeseci, a ne na godinu dana kao što je to bilo do sada.

Promjene su uvedene i kad je riječ o prelasku granice.

Prelazak hrvatske granice, osim uz potvrde o cijepljenju, bit će moguć i uz brzi antigenski test, ali će sada vrijediti 24 sata od testiranja, a ne 48 sati kao što je bilo do sada.

PCR i dalje vrijedi 72 sata. Na temelju preboljenja, prelazak granice je dopušten unutar šest mjeseci od preboljenja korone dokazanog PCR testom.

Za sljedeći tjedan je najavljeno još promjena. Kako piše tportal.hr, vlasti idu prema skraćivanju izolacije za oboljele s blagim ili srednje teškim oblikom bolesti na pet dana.

Međutim, za izlazak iz izolacije, posljednja 24 sata ne smiju imati nikakve simptome i moraju napraviti brzi test. Što se tiče kontakata i samoizolacije, ona će se smanjiti i za cijepljene i za one koji nisu cijepljeni na sedam dana.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading