Select Page

Odlazak maturanata

Odlazak maturanata

Dana 19. svibnja 2017. godine učenici četvrtog razreda gimnazije završili su svoje srednjoškolsko obrazovanje. Odlazak svake generacije, koja u školi provede četiri godine svoga života, uvijek je poseban događaj za školu, ispunjen ponosom na mlade ljude koji kreću u vrli novi svijet pun neizvjesnosti, kao i željama profesora da im život bude naklonjen te im ispuni očekivanja, htijenja i planove koje su zacrtali na putu prema svijetu odraslih.

20170519_113614

Generaciji 2016./2017. svakako treba čestitati na dostojanstveno proslavljenom zadnjem danu nastave – kroz pjesmu, ples i prpošnu, mladenačku ushićenost oprostili su se od školskih klupa, brojnih učeničkih i profesorskih bisera, stresnih pisanih i usmenih provjera znanja i „dječje“ bezbrižnosti. S druge strane, nadamo se kako će, stečeno znanje i iskustvo, ugodne i manje ugodne uspomene te sklopljena prijateljstva ojačati njihov duh i karakter na putu prema ostvarenju životnih planova uz očuvanje ljudskosti, vjere u sebe te ljubavi prema bližnjima i svome domu.

20170519_113823

Završavamo riječima fra Marija Knezovića, koji evidentno osjeti i razumije dušu mladog čovjeka: „Često im znamo reći kako „žive u oblacima“. To po sebi nije nedostatak nego vrlina koja se može u procesu zrenja preoblikovati u ostvarive životne ideale. Mladima ne treba ubijati snove, već im pomagati da u probuđenosti pokoji san i uz našu pomoć ostvare.“

20170519_134317

Prema tome, budimo budni u svakom trenutku, spremni strpljivošću i mudrim savjetom pomoći svakom bivšem učeniku ponaosob jer u vremenu globalizacije, nezaustavljivog razvoja informacijsko-komunikacijske tehnologije „postati netko“ nezavidan je izazov svakome od njih. Neka Vas Bog obdari životnom snagom, hrabrošću, ustrajnošću i postojanošću duha kako biste ostvarili svoje snove i živjeli život dostojan čovjeka. Sretno vam!

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading