Select Page

GROBLJE MIRA: Obitelji, srodnici, prijatelji i općinsko izaslanstvo na blagoslovu prvih križeva za žrtve s područja općine Posušje

GROBLJE MIRA: Obitelji, srodnici,  prijatelji i općinsko izaslanstvo na blagoslovu prvih križeva za žrtve s područja općine Posušje

U organizaciji Odjela Hrvatskog narodnog sabora za Drugi svjetski rat i poraće na “Groblju mira” u subotu je na Bilima obilježen Europski dan sjećanja na žrtve komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma.

Svetu misu predvodio je fra Miro Relota, definitor Bosanske franjevačke provincije i duhovnik bogoslov u Franjevačkoj bogosloviji u sarajevskom naselju Nedžarići.

Osim mnogobrojnog puka, prisustvovali su i predstavnici Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, izaslanstvo Republike Hrvatske te predstavnici društvenog, kulturnog, političkog i vojnog života Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj misi uz nazočnost predsjednika općinskog Vijeća općine Posušje Ivana Lončara i članova Povjerenstva za obilježavanje i uređivanja grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća na području općine Posušje, te brojnih članova obitelji, bližih srodnika i prijatelja žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Posušje blagoslovljeno je podizanje 108 križeva s pripadajućim spomen pločicama.

Ovo radno tijelo i dalje nastavlja primati uplate za podizanje križeva na Groblju mira na Bilima za nastradale s područja općine Posušje u II. Svjetskom ratu i poraću, kako bi dostojanstveno sačuvali uspomenu na njih.

OGLASI

Loading