Select Page

Odluka Sportskog saveza BiH: Iliji Jukiću nagrada za najuspješnijeg juniora

Odluka Sportskog saveza BiH: Iliji Jukiću nagrada za najuspješnijeg juniora

Iliji Jukiću, članu TKD kluba „Poskok“ Posušje stiže još jedno priznanje. Tijela Sportskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila su da ove godine upravo našem Iliji dodijele priznanje za najuspiješnijeg juniora u 2021. godini.

Ilija će svoje priznanje za najboljeg juniora u Bosni i Hercegovini dobiti na svečanoj manifestaciji koja će se održati u Bihaću u srijedu 26. siječnja, kada će Sportski savez Bosne i Hercegovine odlikovati najbolje sportaše 2021. godine.

„Jutros je na našu adresu stigla ova vijest iz TKD Saveza BiH koji je između ostalih i Iliju prijavio na ovaj natječaj Sportskog saveza Bosne i Hercegovine. Moram reći da je ovo za nas jedno od najvećih priznanja. Ilijini rezultati koji su doveli do ovog priznanja su stvarno dobri: stvarni i mjerljivi. Na Iliju, ali i na naš klub smo doista ponosni“, kazao je povodom još jednog priznanja članu TKD kluba „Poskok“ Ilijin trener Petar Boban.  Podsjetimo, Ilija je u prosincu primio priznanje u kategoriji najperspektivnijeg sportaša u 2021. godini,  jedne od kategorija koju u okviru Izbora najboljeg sportaša BiH već 21. godinu za redom dodjeljuju Nezavisne novine” i BHRT .

„Nadamo se da će sada u ovom periodu kada prelazi u seniorsku konkurenciju, Ilija nastaviti s dobrim rezultatima i da će kao i do sad u najboljem svjetlu predstavljati i naš klub, ali i općinu Posušje“, istaknuo je trener Boban. „ Moram reći da su za ove rezultate zaslužni i Ilijini predhodnici koji su ga motivirali, ali koji iz dana motiviraju i nas trenere, ali i upravu kluba da što više radimo i ulažemo u klub. Nastavit ćemo raditi punom parom u klubu. Osim Ilije u klubu se najavljuju već neki natjecatelji koji mogu napraviti odlične rezultate, možda i bolje od Ilije. No, moramo ulagati u njih i stvarati im maksimalno dobre uvjete da mogu ostvarivati ovako dobre rezultate i nastaviti u ovako dobrom svjetlu predstavljati kako naš klub tako i naše Posušje“, kazao je trener Petar Boban.

Rezultati Ilije Jukića kroz 2021. godinu

Ilija je tijekom 2021. godine imao doista dobre rezultate koje je okrunio broncom na Europskom juniorskom prvenstvu u taekwondou koje je u studenom održano u Sarajevu. Bronca mu je pripala u kategoriji boraca do 78 kilograma. Sezonu 2021. je najavio zlatom na Kozara kupu u Prijedoru, a nešto kasnije je osvojio titulu u Zvorniku na državnom prvenstvu, u Visokom je bio najbolji u Kupu Bosne i Hercegovine, kao i na Federalnom prvenstvu u Zenici. Najviše postolje zauzeo je i na Podgorica OPEN-u, te treće mjesto, odnosno broncu na E1 OPEN- u Bosna i Hercegovina.

Većinu priznanja Sportskog saveza BiH dobili sportaši taekwondo sporta

Zanimljivo je spomenuti da je prema ocijenama stručnih tijela Sporskog saveza Bosne i Hercegovine ove godine po odličnim rezultatima dominirao taekwondo. Tako je za najboljeg sportaša 2021. godine proglašen  Nedžad Husić, član Taekwondo kluba Novi Grad iz Sarajeva. Upravo njegov klub je proglašen najuspiješnijim klubom u muškoj konkurenciji u 2021. godini. Također, njegov otac Haris Husić će ove godine ponijeti titulu najuspješnijeg trenera. Spomenimo da je najuspiješnija kadetkinja Milica Vasić iz Taekwondo kluba „Brčko“, a najuspiješnija juniorka je Nadina Mehmedović, članica Taekwondo Akademija Tesanj-Šije. Tek jedno priznanje ove godine nije otišlo u taekwondo klub, ali opet u sport borilačkih vještina. Tako je najuspiješniji kadet Benjamin Husić iz Kluba borilačkih sportova „ORKKA“ iz Lukavca.

Radioposusje.ba (tekst: Z. Pišković, foto: TKD klub Poskok)

OGLASI

Loading