Select Page

Odrađen je i treći vikend opće planinarske škole koju organizira HPD Pločno Posušje

Odrađen je i treći vikend opće planinarske škole koju organizira HPD Pločno Posušje

Nakon teorijskog dijela predavanja na temu alpinizam i speleologija koje se održalo u četvrtak, ove nedjelje je na lokalitetu Peć Mlini održana vježba iz osnova speleologije i alpinizma.

Vježbu su, kao i predavanje vodili kolege alpinisti i speleolozi iz susjednog nam HPD Imotski i članovi HGSS Split Brane i Mijo Jukić.

Vježba je otpočela upoznavanjem sa opremom koja se koristi u alpinizmu, te o tehnikama i načinu sigurnog i pravilnog kretanja u stijeni. Zatim su polaznici škole zajedno sa instruktorom Mijom Jukićem otišli do obližnje stijene gdje su se svi polaznici okušali u penjanju. Nakon što su ”odradili” stijenu polaznici su se pod vodstvom instruktora Brane Jukića uputili u obližnju Ravlića pećinu da se upoznaju sa osnovama speleologije.

Puni dojmova, lijepih uspomena i izazova koje nam je još jedna nedjelja donijela odlazimo na piće razmijeniti iskustva, dojmove, savjete…. Zavaljujemo se Brani i Miji na vrlo kvalitetnom predavanju i praktičnoj nastavi i nadamo se i nastavku suradnje.

hpd-plocno.com

OGLASI

Loading