Select Page

Održan 17. Memorijalni skup planinara “Ivica Plazonić” 2016.

Održan 17. Memorijalni skup planinara “Ivica Plazonić” 2016.

U organizaciji HPD “Pločno” iz Posušja i HPD “Malačka” iz Kaštel Starog održan je 17. Memorijalni skup planinara “Ivica Plazonić”. Povod je godišnjica smrti planinara Ivice Plazonića člana HPD Malačka iz Kaštela, kojega je u srpnju 1999. godine uspinjući se prema planinskom vrhuncu od 2228m na Čvrsnici zatekla iznenadna smrt . Njemu na spomen, na mjestu smrti, kolege planinari postavili su spomen-ploču, te se svake godine, treći vikend u srpnju, organizira memorijalni pohod.

Ove godine kamp je premješten na bližu i pristupačniju lokaciju, pored planinarskog doma u Masnoj Luci, gdje su osigurani osnovni uvjeti i infrastruktura. Prijave i okupljanje je započelo u petak u planinarskoj kući. Subota jutro je bila planirana za pohode na neke od vrhova Čvrsnice i Vran planine, no zbog lošeg vremena ove godine manje planinara se odlučilo za neke od uspona.

Okupljeni su prisustvovali svetoj misi u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci, koju je predvodio fra Vinko Mikulić Bajević, a zajedno s njim fra Petar Krasić. Nakon mise uslijedio je ručak, dodjela zahvalnica, spremanje i završetak kampa te povratak kući.

blidinje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading