Select Page

Održan 7. sajam Hercegovački plodovi Mediterana

Održan 7. sajam Hercegovački plodovi Mediterana

U organizaciji Zemljoradničkih zadruga Agroplod i Crnići a pod pokroviteljstvom općine Stolac u Stocu je održan 7. po redu sajam Hercegovački plodovi Mediterana.
Riječ je o sajmu poljoprivrede, prehrane i turizma u čijem su fokusu šipak, smokva i maslina, koji se održavao u prostorijama Duhanske stanice u Stocu, a kao i uvijek do sada okupio je brojne proizvođače i zaljubljenike Mediterana.

Sajam je otvorio predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda koji je tom prigodom zahvalio što ima čast drugi put zaredom otvoriti ovu manifestaciju. Otvorenju Sajma nazočili su još: ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ prim. dr. Mladen Bošković, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ Donko Jović, ministar za pitanja branitelja HNŽ Oliver Soldo.

U sklopu Sajma održano je nekoliko stručnih predavanja o preradi lista masline i smokve u nove proizvode te o proizvodnji i preradi ljekovitog bilja, koje se ove sezone pokazalo kao unosan posao pa su mnogi odlučili i sami baviti se njegovom proizvodnjom i preradom. Cilj ove manifestacije je potaknuti masovniju sadnju ovih mediteranskih kultura u Hercegovini.

Posusje.net

OGLASI

Loading