Select Page

ODRŽAN OSMI SASTANAK VIJEĆA ZA RAZVOJNO PLANIRANJE I UPRAVLJANJE RAZVOJEM U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

ODRŽAN OSMI SASTANAK VIJEĆA ZA RAZVOJNO PLANIRANJE I UPRAVLJANJE RAZVOJEM U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

U petak, 11. prosinca 2020. godine u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, održan je osmi sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj čiji su članovi predsjednik Vlade ŽZH, ministri financija i gospodarstva ŽZH, gradonačelnici Širokog Brijega i Ljubuškog i načelnici Posušja i Gruda.

Na ovom sastanku predstavljen je Prijedlog Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine.

Nositelj procesa izrade  Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije uz podršku UNDP-a, odnosno projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji je pokrenut 2008. godine kao zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini, s ciljem harmonizacije integriranog i inkluzivnog strateškog planiranja na lokalnom nivou.

Sudionici u procesu izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine su Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, Županijski odbor za razvoj, sektorski razvojni odbori, tematske radne skupine, skupštinski odbori i vanjski suradnici s time da su javne konzultacije za javnost za dostavljanje komentara, sugestija i primjedbi bile otvorene mjesec dana s rokom do 30. studenog 2020. godine.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gosp. Ivan Jurilj predstavio je članovima  Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj viziju, strateške pravce i strateške ciljeve koji su planirani za razdoblje 2021.-2027. godine.

Nakon što je Prijedlog Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine predstavljen, podržan je od strane Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj tako da je spreman za daljnju zakonsku proceduru, odnosno dostavlja se na utvrđivanje Vladi Županije Zapadnohercegovačke, koja ga potom upućuje Skupštini Županije Zapadnohercegovačke na usvajanje.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading