Select Page

ODRŽAN OSMI SASTANAK VIJEĆA ZA RAZVOJNO PLANIRANJE I UPRAVLJANJE RAZVOJEM U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

ODRŽAN OSMI SASTANAK VIJEĆA ZA RAZVOJNO PLANIRANJE I UPRAVLJANJE RAZVOJEM U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

U petak, 11. prosinca 2020. godine u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, održan je osmi sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj čiji su članovi predsjednik Vlade ŽZH, ministri financija i gospodarstva ŽZH, gradonačelnici Širokog Brijega i Ljubuškog i načelnici Posušja i Gruda.

Na ovom sastanku predstavljen je Prijedlog Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine.

Nositelj procesa izrade  Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije uz podršku UNDP-a, odnosno projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji je pokrenut 2008. godine kao zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini, s ciljem harmonizacije integriranog i inkluzivnog strateškog planiranja na lokalnom nivou.

Sudionici u procesu izrade Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine su Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, Županijski odbor za razvoj, sektorski razvojni odbori, tematske radne skupine, skupštinski odbori i vanjski suradnici s time da su javne konzultacije za javnost za dostavljanje komentara, sugestija i primjedbi bile otvorene mjesec dana s rokom do 30. studenog 2020. godine.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gosp. Ivan Jurilj predstavio je članovima  Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj viziju, strateške pravce i strateške ciljeve koji su planirani za razdoblje 2021.-2027. godine.

Nakon što je Prijedlog Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027. godine predstavljen, podržan je od strane Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj tako da je spreman za daljnju zakonsku proceduru, odnosno dostavlja se na utvrđivanje Vladi Županije Zapadnohercegovačke, koja ga potom upućuje Skupštini Županije Zapadnohercegovačke na usvajanje.

OGLASI

Loading