Select Page

Prepuna Pecara na snimanju ”Lijepom našom” u Širokom Brijegu

Prepuna Pecara na snimanju ”Lijepom našom” u Širokom Brijegu

U srijedu je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ”Lijepom našom – Mostovi kultura”. Emisija će se prikazivati na programu HRT-a u dva termina i to 19. i 26. prosinca.

U programu su uz nekoliko širokobrijeških kultuno-umjetničkih društava nastupile vokalne skupine, klape, tamburaški sastavi te poznati glazbenici.

”Lijepom” našom se snima već 18 godina, a u tom razdoblju u Širokom Brijegu su bili 1997. godine kada je emisija snimana ispred crkve na Brijegu te je to ujedno bilo i prvo snimanje ove emisije izvan Republike Hrvatske. Drugi put emisija ”Lijepom našom” snimana je 2004. godine na stadionu Pecara.

 

Uz Jolu, Alena Nižetića, Zorana Begića, Hrvatska kulturno-umjetnička društva ‘Hercegovac’, ‘Mokro’, ‘Brda’, ‘Blaćani’, ‘Vrila’, ‘Biloševica’ i ‘Kočerin’ nastupili su još i Etnoglazbena skupina ‘Sinovi Hercegovine’, guslar i diplar Jure Miloš, Mate Anić i prijatelji, Tamburaški sastavi ‘Širokobriješki dukati’, ‘Tamburaši s kamena’, ‘Mokarski tamburaši’, ‘Geraši’ i ‘Fijaker’, klape ‘Diva’ i ‘Dobrkovići’, zatim klape Rišpet, ‘Drača’, ‘Narenta’, ‘Trebižat’ i ‘Signum’, Ansambl ‘Bonaca’, Ivo Jurić, Monija Jarak, Mario Zovko, Ivana i Ivica Bago, Veljko Rašić, Zorica Andrijašević – Donna i Frenky.

Portal Jabuka.tv bio je medijski pokrovitelj ovog događaja.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlatko Mikulić)

OGLASI

Loading