Select Page

Održan Završni događaj projekta Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH

Održan Završni događaj projekta Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH

Danas je u hotelu Bigeste u Ljubuškom održan Završni događaj projekta Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH. Na događaju je predstavljena investicijska brošura o prednostima investiranja u Županiju Zapadnohercegovačku.

Općine Ljubuški, Posušje i Grude te Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka su prepoznale važnost stvaranja povoljnog poslovnog okruženja kao jednog od osnovnih preduvjeta za privlačenje investitora.

Investitorima nude izvrsne uvjete poslovanja, koji su neophodni za pružanje usluga i proizvodnju konkretnih proizvoda na domaćem i stranom tržištu. Predanost tom cilju već su prepoznali brojni domaći i strani investitori koji niz godina uspješno posluju na ovim područjima.

Ispred ministarstva gospodarstva ŽZH nazočnima se obratio pomoćnik ministra Ante Begić koji je rekao kako se u ovih pet godina od usvajanja Strategije plana razvoja Županije implementirao veliki broj mjera i ostvarilo većinu rezultata kroz ulaganja u poslovne zone, izgradnju inkubatora, osnivanje klastera te brendiranju proizvoda u turizmu.

“Ministarstvo nastoji u okviru svojih mogućnosti pružiti podršku malom i srednjem poduzetništvu kroz suradnju sa Fakultetom strojarstva i računarstva kroz stvaranje kvalitetnog i stručnog kadra koji će svoje teorijsko znanje primjenjivati u praksi, a prošli tjedan smo objavili Javni poziv za odabir korisnika sredstava za poticaj malog gospodarstva subvencijom kamata” – rekao je Begić.

Dodao je kako se gospodarstvo u ŽZH ima čime podičiti budući da ukupan promet gospodarstvenika za 2017. godinu iznosi 3,5 milijardi KM, da je ukupna dobit 260 milijuna KM, a izvoz 550 milijuna KM.

„Danas smo održali Završni događaj projekta Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH koji je financiran sredstvima Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravi i ekonomski razvoj,EU ProLocal. Tijekom ovog projekta, uradili smo pet promotivnih setova brošura koje su urađene u suradnji s djelatnicima Općina i Grada te smo zajedno s ljudima koji su radili na ovom projektu dobili ove promotivne materijale koji su urađeni dvojezično i biti će dostupne i na stranici www.herag.ba. A osim toga prisutni su imali priliku vidjeti i petominutni promotivni video uradak koji će biti dostupan kako za domaće tako i za strane investitore“, kazao je Ivan Jelčić, dosadašnji ravnatelj JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG, a novi predsjednik Skupštine ŽZH.

Cilj projekta je povećati privlačnost općina i Županije Zapadnohercegovačke za strane i domaće investitore.
Ukupna vrijednost projekta: 154.490,00 KM,iznos granta: 123.365,00 KM.

Javna Ustanova Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG je vodeći partner u projektu.U projektu kao partneri sudjeluju: Općina Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Grad Široki Brijeg.

Posušje.net/ljportal

OGLASI

Loading