Select Page

Održana 18. sjednica Općinskog vijeća

Održana 18. sjednica Općinskog vijeća

Na Dnevnom redu našlo se 10. točaka, a prva se odnosila na vijećnička pitanja. Nazočne je uobičajeno zanimalo stanje vodovodne infrastrukture, prometnica i održavanje javnih institucija.

Brojna vijećnička pitanja

Tako se nakon upita vijećnika iz odgovora moglo doznati kako se priprema rekonstrukcija stepeništa ispred zgrade u kojoj su smještene posuške srednje škole, te da uskoro kreće u realizaciju i izgradnja natkrivenih autobusnih stajališta za đake u urbanom dijelu Posušja, ali i na području mjesnih zajednica. Jedno od pitanja odnosilo se i na tijek radova na rekonstrukciji kotlovnice središnje OŠ u Posušju, kao i planovima u područnim školama. Načelnik Branko Bago je odgovorio kako su završeni građevinski radovi u matičnoj školi, te da se još se čekaju peći i njihova instalacija. Kruto gorivo također je već osigurano. Prošle godine slični radovi su odrađeni i u područnoj školi Broćanac, a unatoč financijski teškim prilikama, obzirom na isplativost investicije, odlučilo se krenuti i u rekonstrukciju u OŠ u Rakitnu. Plan je u budućnosti izvesti radove i u OŠ Vranić.

Usvojena izvješća srednjih i osnovnih škola

U nastavku sjednice sljedeća točka odnosila se na izvješća o radu osnovnih i srednjih škola na području Posušja u protekloj školskoj godini. Uz nazočnost svih njihovih ravnatelja izvješća su i usvojena. Potom se razmatralo i polugodišnje izvješće o izvršenju općinskog proračuna. Usvojene su i izmjene, točnije razrješenja a potom i izbor novih članova radnih tijela Općinskog vijeća.

Vijeće nije imalo potrebnu dvotrećinsku većinu za izmjene i dopune Statuta općine Posušje koje su se odnosile na izbor predsjednika Vijeća i konstituiranje Vijeća s natpolovičnom većinom. Protiv su bili oporbeni vijećnici. Na sjednici je usvojen  Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za uređenje prostora „Mokri dolac“.

S ove sjednice za istaknuti je još i vijećničku humanitarnu inicijativu koja se našla pod točkom razno za odvajanje dijela njihove naknade u svrhu socijalno najugroženijih. Tako bi pola iznosa naknade već uskoro trebalo se naći na raspolaganju najpotrebnijima u našoj općini.

opcina-posusje.ba/posusje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading