Select Page

Održana 19. sjednica Općinskog vijeća

Održana 19. sjednica Općinskog vijeća

Danas je u Općinskoj vijećnici održana 19. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje.

Među deset točaka izdvajamo informaciju kako su vijećnici usvojili zaključak o nacrtu općinskog Proračuna za 2015. godinu. Prema najavama prostor za javnu raspravu o Proračunu bit će otvoren od 1.-15. prosinca ove godine. Na ovoj sjednici našla se i točka naziva „Prijedlog mreže osnovnih škola na području općine Posušje.“

Osnivanje nove osnovne škole

U osnovi pored već postojećeg ustroja središnjih i područnih škola Prijedlog predviđa jednu novinu – osnivanje nove osnovne škole u Posušju kao zasebnog subjekta kojem bi gravitirale područne škole Vinjani i Čitluk, dok bi pri OŠ Ivana Mažuranića ostale područne škole Tribistovo i Batin. Vijećnik Zvonimir Širić iznio je i prijedlog da se škola nazove po znamenitom svećeniku fra Petru Bakuli, što su vijećnici i podržali.

Većinom glasova usvojen je i prijedlog Rješenja o razrješenju predsjednika Upravnog vijeća JU Urbikom, kao i prijedlog Rješenja o imenovanju privremenog predsjednika. Tako je novi privremeni predsjednik Upravnog vijeća ove javne ustanove Tomislav Čutura.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading