Select Page

Održana 21. sjednica OV općine Posušje

Održana 21. sjednica OV općine Posušje

U općinskoj vijećnici danas je održana 21. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Aktualni sat protekao je u znaku pitanja vijećnika na temu mogućnosti obnove školskih objekata, uređenja prateće infrastrukture i zimskog održavanja ulica.

Također, Povjerenstvo za poslove mjesnih zajednica obavijestilo je članove Vijeća kako je na inicijativu J.U. Urbikom po mjesnim zajednicama u tijeku prikupljanje prijedloga za plan označavanja svih naseljenih mjesta i objekata na području općine Posušje, a sukladno Zakonu o označavanju i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva koji je donijela Skupština Županije Zapadnohercegovačke. Po ovom pitanju pojačane su aktivnosti i u Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar oko izrade aplikacije za uspostavu i održavanje adresnog registra, uz podršku švedske vlade kroz projekt „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ – CILAP.

Potom se razmatralo izvješće posuške ispostave Službe za zapošljavanje.

Prema navedenim  podacima, krajem 2014. na zavodu se vodilo 2.177 nezaposlenih osoba, od čega je ponajviše bilo prijavljenih trgovaca, dok među osobama s višom i visokom stručnom spremom najviše je bilo nezaposlenih ekonomista. Korisnu opasku maturantima koji ne nastavljaju daljnje školovanje, kao i apsolventima s govornice je uputio vijećnik Ante Begić. On je podsjetio na nužnost prijave đaka i studenata netom po završetku školovanja u ispostavu Zavoda kako ne bi u pitanje doveli pravo na zdravstveno osiguranje. Voditeljica podružnice Ivana Erceg kazala je kako će pravodobno uputiti i obavijest školama o ovom pitanju.

sjednica vijeca 2

Vijećnici su razmatrali i Izvješće o radu Policijske uprave Posušje, a usvojili su ono o realizaciji strategije u 2014. godini i plan implementacije projekata i strategije u 2015. godini.

Također, potvrđeni su članovi radnog tijela za pripremu KŠ manifestacije Posuško lito, čime će uskoro započeti i konkretni koraci u osmišljavanju i realizaciji ovogodišnje manifestacije.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o raspisivanju i održavanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica općine Posušje. Prema planu izbori bi se trebali održati 7.6.2015., no kako je u istog datuma predviđen posjet pape Franje Bosni i Hercegovini, postoji mogućnost promjene termina.

opcina.posusje.ba

OGLASI

Loading