Select Page

Održana 22.sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 22.sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Danas je održana 22. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Na Dnevnom redu našlo se 11 točaka, a prva je uobičajeno, kroz Aktualni sat, donijela vijećničke upite.

Tako izdvajamo pitanje adaptacije sanitarnih čvorova u školi A.B. Bušića u Rakitnu. Kako se moglo čuti, pregovori su u tijeku, a prema najavama uskoro bi trebali započeti i konkretni radovi u kojima će sudjelovati i Općina Posušje, unatoč vrlo skromnim proračunskim sredstvima.

Usvojena izvješća javnih poduzeća i ustanova

Među ostalim točkama razmatrana su i usvojena izvješća o radu JP Radio Posušje, Narodne knjižnice, Dječjeg vrtića Bajka, kao i Urbikoma. Posebno je pohvaljen rad JU Urbikom na održavanju lokalnih prometnica, nogostupa i javne rasvjete koja je uz uštede u potrošnji, posljednje dvije godine u značajnijem širenju.

Pored ovoga, usvojeno je i Izvješće o radu Općinskog načelnika u 2014., kao i općinskog pravobraniteljstva.

Na inicijativu MZ Batin usvojen je zahtjev da se područna škola u Batinu pripoji novoosnvanoj posuškoj OŠ fra Petar Bakula, te da nosi isti naziv. Inače ovaj hercegovački velikan rođen je upravo u Batinu, što je i povod ovom zahtjevu. Najavljeno je i postavljanje biste u krugu škole.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading